Denizci, deniz üstünde yüzen her türlü deniz taşıtında emeğini,bilgisini, becerisini satarak yaşamını idame ettiren insandır. Denizci için din,dil,ırk, mezhep, cinsiyet, milliyet, sınıf ayrımı yoktur, olmamalıdır. Denizci,denizde tek “ortak” kimliğe sar

Denizci, deniz üstünde yüzen her türlü deniz taşıtında emeğini,bilgisini, becerisini satarak yaşamını idame ettiren insandır.
Denizci için din,dil,ırk, mezhep, cinsiyet, milliyet, sınıf ayrımı yoktur, olmamalıdır.
Denizci,denizde tek “ortak” kimliğe sarılmalıdır; denizci olmaya. Diğer sıfatlar ikincil  kalmalıdır.
Denizci, denizde zor durumda olan her “canlıya” mutlaka yardım etmelidir.
Denizci,  limanlarda suyu kumanyası bitmiş çaresiz kalmış diğer gemi personeli ile suyunu kumanyasını paylaşmalıdır.
Denizci, limanlarda bulunduğu ülkelerin yasalarına , insanlarına ve çevreye saygılı olmalıdır.
Denizci, çevre konusunda ki duyarlılıkları taşımalı ve bunu çevresine yaymalıdır.
Denizci, dünyanın her yerinde bulunan iş arkadaşlarının sosyal ve ekonomik sorunlarına yönelik bilgili, ilgili ve duyarlı olmalıdır.
Denizci, ortak yaşamda dayanışmanın ve insana saygının ne denli önemli olduğunun en güçlü simgesi olmalıdır.
Denizci, gittiği onlarca ülkede, yanaştığı yüzlerce limanda,  tanıdığı binlerce insanda edindiği bilgeliğe yaraşır şekilde hareket etmelidir.
Denizci, deryaların büyüklüğünde yaratanın varlığını idrak etmiş biri olarak başta insan olmak üzere tüm alemi  yaratandan ötürü sevecek dingin bir  ruha sahip olmalıdır.
Denizci, ailesinin yaşamını sürdürebilmesi için denize kafa tutmuş civan mertliğine yaraşır hareket etmeli cesur olmalıdır.
Denizci kendine teslim edilmiş gemi ve yükü namusu gibi görmelidir.
Denizci, binlercesini denizlerde yitirdiğimiz mültecilerin eğer olur da deryanın bir yanında karşılaşırsa denizde ki biricik dostu olmalıdır.
Denizci, haksızlığa, uğursuzluğa, hırsızlığa,yoksulluğa,açlığa insan onurunu zedeleyen adaleti bozan her şeye   fırtınalara karşı olduğu gibi yüreklice durmalıdır.
Denizci, ( cinsiyet farkı gözetmeden söylüyorum) adam gibi adam olmanın  imrenilecek karakterinde  örnek bir insan profilini çizen kişi olmalıdır. 
Denizci, arkasında iz bırakan,aranan, boşluğu hissedilen adam/kadın olmalıdır.
Denizci, onu tanıyan , onunla konuşan herkese arkasından  bu mutlaka “denizcidir” dedirten şahsiyeti betimlemelidir.
Denizci, ayrılığın yükü, uzaklığın hasreti, kavuşmanın sevinci, güvenilir olmanın gururu, sevgi, şefkat ve merhametin güzelliği ile yaratılana ait bütün duyguların sarmalında  velhasıl kelam “insan” olmalıdır.