Alternatif deniz yakıtlarının geleceği açısından çok önemli olabilecek, dünyanın ilk amonyak ikmali ve uyarlanmış makinelerinin testleri Singapur'da gerçekleştirildi. 

Testler, Avustralya'nın Fortescue Grubu tarafından yenilenen bir açık deniz tedarik gemisinde yapıldı.

Testlerin, bir gün amonyağın önde gelen deniz yakıtlarından biri haline gelmesini sağlayabilecek güvenlik ve yönetim bilgilerinin geliştirilmesine yardımcı olmaya devam ettiği bilidiriliyor.

MPA İcra Kurulu Başkanı Teo Eng Dih, "Bu yakıt denemesinin güvenli bir şekilde yürütülmesi, amonyağın deniz yakıtı olarak kullanımının bütünsel değerlendirmesini ve standartların ve güvenlik prosedürlerinin geliştirilmesini destekliyor. Bu, MaritimeSG ve uluslararası denizcilik topluluğu enerji geçişinden geçerken, MPA'nın, acentelerin ve üçlü topluluğun güvenli ve uygun maliyetli çözümler sunmak amacıyla geliştirmekte olduğu mürettebat eğitimi, acil durum ve yakıt ikmali prosedürlerini bilgilendirecek." dedi.

2023-2024 balıkçılık av sezonu 15 Nisan’da kapanıyor 2023-2024 balıkçılık av sezonu 15 Nisan’da kapanıyor

İlk yakıt ikmali, Vopak'ın Singapur'daki Jurong Adası'ndaki Banyan Terminalinden yüklenen üç ton sıvı amonyağı içeriyordu. MPA'ya göre risk yönetiminin bir parçası olarak kapsamlı ön işlemler, güvenlik kontrolleri ve testler gerçekleştirildi. 

Editör: Nermin İstikbal