Vale Beijing'in Durumu Ciddi

Türkiye'de ilk kez DenizHaber.Com'un 'Vale Beijing rıhtımda kırıldı' haberiyle duyurduğu geminin durumu ciddiyetini devam ettiriyor.

Gemi, dün Ponta da Madeira limanındaki yükleme platformundan 6 römorkör marifetiyle kaldırılarak  liman yakınlarındaki demir yerine götürülerek burada demirlenmişti.

Geminin bir an önce platformdan kaldırılarak demiryerine götürülmesi gerekiyordu çünkü gelen bilgilere göre gemiye giren sular sürekli tahliye edilse de,  geminin su çekiminde giderek artış olduğu ve derinliği fazla olmayan yükleme platformunun olduğu bölgede omurgasının deniz deibine değmeye ramak kaldığı ifade ediliyor. 

Güney Kore'den gelen bir mühendisin de geminin durumunu değerlendirmek üzere gemide bulunduğu bildiriliyor. 

Geminin durumunun 'çok ciddi' olarak nitelendiği gelen haberler arasında. Halihazırda bir çözüm bulunabilmiş değil. Geminin iki balast tankında kırılma olduğu ve bunun geminin dengesini etkileyebilecek nitelikte olduğu söyleniyor. Daha ilk seferine çıkan Yeni bir geminin nasıl olup da böyle bir durumla karşı karşıya kaldığıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu konuda çeşitli hipotezler ortaya konuluyor. Geminin kırılmasına gerekçe olarak ileri sürülen nedenler ise hatalı yükleme, malzeme yorgunluğu, ve geminin inşasında hataların bulunması olasılığı.  Bütün bu hususlar açılmış olan incelemede değerlendiriliecek.

Editör: TE Bilişim