Rusya’dan İsrail’e konteyner taşıyan 15 bin 334 grostonluk 166 metre boyundaki Antigua bayraklı, Warnow VAQUITA’ adlı gemi, saat 14.30’da Çanakkale Boğazı geçişini tamamlayıp Ege Denizi’ne açıldı. Bozcaada’nın 10 mil batısında bir personeli sağlık problemi yaşayan geminin kaptanı, telsizden Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS) ile irtibata geçip yardım istedi. VTS, Türk acentesi olan geminin çalıştığı ’Denizciler Vapur Acentesi’ ile görüştü. Ardından 112 Acil Servis’le görüşme yapıldı. Yaralı personelin hızlı bir şekilde alınıp hastaneye taşınması için Çanakkale’de konuşlu hava ambulansı gündeme geldi.

Ancak geminin güvertesinde hava ambulansının ineceği yeterli alan bulunmaması ve şiddetli payraz nedeniyle bundan vazgeçildi. Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı ’Sahil Güvenlik-4’ hızlı botu saat 16.30’da yaralı personelin bulunduğu gemiye doğru 40 mil hızla yola çıktı.

Gemide vinç ile işlem yapıldığı sırada Ukraynalı personel Serhiy Sazonets’in iş kazası geçirdiği ve sağ elinin üç parmağının kırıldığı saptandı. Kırılan orta parmağı neredeyse kopma noktasına gelen Sazonets, dev geminin rotasını boğaza çevirmesiyle Bozcaada açıklarında ’Sahil Güvenlik- 4’ hızlı botuna alınarak önce Çanakkale Yat Limanı’na getirildi. Yaralı denizci, kazadan yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra kara ambulansıyla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Hayati tehlikesi olmayan gemicinin elindeki parçalı kırıklar nedeniyle İstanbul’a sevk edileceği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim