İŞTE KAZADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER


Bursa'dan gelen Osman Gazi hızlı feribotu Marmara denizinde Ro-Ro gemisi UND EGE ile  çarpıştı. 830 yolcu, 150 araç bulunan feribotun ön bölümünde hafif hasar oluştu.

Feribot saat 09.20 sıralarında Yenikapı'ya yanaştı. İskelede tedbir amaçlı ambulans bekletildi. Feribottan inen yolcular kazayı anlattı.

Yolcular, "Roro gemisi sol taraftan geliyordu. Bizim kaptan, RoRo gemisini gördü ve durdu. RoRo gemisi sürtüp gitti. Bizim kaptan durmasa, Roro gemisi ortadan çarpacaktı" dedi. Bir yolcu ise, "İki kez çarpışma sesi duyduk" diye konuştu. Bir kadın yolcu ise feribotta doktor olmamasını eleştirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tedbir aldı

Kazadan sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KIYEM-4 ve KIYEM-5 hızlı tahlisiye botları Harem'den derhal hareket ederek kısa sürede kaza yerine ulaştılar. KIYEM-4 ve KIYEM-5 kaza yerinden Yenikapı iskelesine bağlayana kadar OSMAN GAZİ 1 hızlı feribotuna eşlik etti.

Liman Başkanlığı ve İstanbul Valiliği kaza ile ilgili tahkikat başlattı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'ye ait (İDO) Osmangazi Feribotu ile UND Ege gemisinin karıştığı kazada gemilerin hafif hasar aldığı belirtildi. Açıklamada, Liman Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'nin kaza ile ilgili tahkikat başlattığı aktarıldı.

İDO tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah 07.30 Güzelyalı-İstanbul seferini yapan İDO'ya ait 830 yolcu ve 150 araç taşıyan Osman Gazi Feribotu'nun UND RO-RO ya ait Trieste-Pendik seferini yapan UND EGE gemisi arasında Sivriada'nın 4 mil güneybatısında seyir halinde sürtünme meydana geldiği belirtildi. Kazada herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirtilen açıklamada, Osman Gazi Feribotu'nun küçük çapta hasar gördüğü ifade edildi. Açıklamada her iki geminin seferlerine devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Liman Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'nin olayla ilgili tahkikat başlattığı belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim