Yeni Zellanda'nın Kuzey ucunda yer alan Tauranga Limanı yakınlarındaki Astrolabe mercan resifinde bu sabaha karşı 02:20 sularında tam yol karaya oturan Liberya Bayraklı 236 metre ğı uzunluğundaki konteyner gemisi  RENA'da tehlikeli yük de bulunduğu bildiriliyor.

1700 merteküp ağır yakıt ve 70 metreküp dizel yakıtın bulunduğu geminin konteyner yükleri içinde tehlikeli madde bulunduğu bildiriliyor.

İskele tarafa meyilin 14 dereceye ulaştığı gemide önlem olarak iskele taraftaki tanklarda bulunan yakıtın sancak taraftaki tanklara transfer edildiği bildiriliyor.

Yunanlı bir armatöre ait olup dünyanın en büyük konteyner taşımacılık şirketlerinden MSC tarafından kiralanmış olan gemide son PSC kontrollerinde çeşitli önemli eksikler bulumuştu.

Geminin karaya oturduğu Astrolabe mercan resifi, sahilden 12 mil açıkta ve Motiti Adası'nın 4 deniz mili Kuzeyinde yer alıyor. Normalde deniz seviyesinin çok az altında olan resif gel git olayı ile sular yükseldiğinde metrelerce derinde oluyor. Draftı 11 metre olan RENA adlı konteyner gemisinin sular yükseldiğinde de kurtulması zor görünüyor.

Editör: TE Bilişim