ABD O Görüntüleri Yayınladı

 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Irak’ta ilerleyişini sürdüren Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı operasyona başladı.

Amerikan savaş uçakları Erbil yakınlarındaki IŞİD mevzilerini iki ayrı saldırıyla vurdu. Bush Savaş gemisinden kalkan uçaklar tespit ettiği mevkilere bomba yağdırdı. Pentagon’dan yapılan açıklamada, lazer güdümlü bombalarla düzenlenen saldırılarda bir insansız hava uçağının da kullanıldığı bildirildi. Musul, Tikrit ve Felluce kentlerinin ardından Sincar ve Mahmur’u da ele geçiren IŞID’in Kerkük ve Erbil’e dayandığı belirtiliyor. Karakuş‘un da IŞİD’in eline geçmesinin ardından Sincar’daki Yezidi gruplar evlerini terk ediyor.

IRAK'I YİNE BUSH VURDU !

ABD'nin Irak'ta IŞİD militanlarına yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında yine "Bush" adı. 1990-1991'deki Birinci Körfez Savaşı'nda ABD'de Irak'a "vur" emrini dönemin Başkanı George Bush (baba Bush) vermişti. Saddam Hüseyin'in devrildiği, ikinci Körfez Savaşı ise 2003'te gerçekleşti. Irak'a vur emrini bu kez, dönemin ABD Başkanı olan oğul George Bush vermişti.

 

 

Editör: TE Bilişim