Yolcu gemisinden inen turistleri bunaltan ısrar

Yunanistan’ın Santorini Adası’ndan 1500 yolcusuyla Bodrum’a gelen dev yolcu gemisinden inen turistleri, seyyar satıcılar bunalttı. Parfüm satmaya çalışan 3 satıcının turistleri gemiden indiklerine pişman eden ısrarı, gazeteciler tarafından görüntülendi.

Yunanistan’ın Santorini Adası’ndan gelen 233 metre uzunluğundaki ‘Thomson Dream’ isimli dev yolcu gemisi Bodrum’da gemi yanaşma iskelesine yanaştı. Gemiden inen İngiliz, ABD’li ve Yeni Zelandalı turistler, Bodrum çarşısında alışveriş yapıp, akşam saatlerinde gemiye dönmeye başladı. Bu sırada, gemi yanaşma iskelesinin bulunduğu Paşatarlası Mahallesi’nde üç seyyar satıcı turistlerin karşsına çıktı.

Parfüm satmaya çalışan,  şortlu ve terlikli 3 satıcının ısrarı bunalttı. Neredeyse tüm turistlere yanaşıp yetersiz yabancı dilleriyle ürünleri satmak için ısrarcı davranan seyyar satıcılar, gazeteciler tarafından görüntülendi. Bu kişilerden kurtulan turistler, hızlı adımlarla gemiye gitti. Gemi de saat 18.00’de Bodrum’dan ayrıldı.

Paşatarlası’nda 25 yıldır kafeterya işletmeciliği yapan 49 yaşındaki Aydın Taner, “Bu kişileri sürekli uyarıyoruz. Uyardığımız zaman bize kızıyorlar, tehdit ediyorlar. Ancak bunlar turizmin yüz karası. Gemiyle gelen turist, bu nedenle çarşıya çıkmak istemiyor. Acil önlem alınmazsa kapkaç olayları da yaşanabilir. Zaten 3 turist gelsin diye bakıyoruz. Gelen 3 turisti de geldiğine pişman edip, gönderiyoruz” dedi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, turizmcilerin şikayeti üzerine bu kişiler üzerinde çalışma başlattı.
Editör: TE Bilişim