Yalova yat Limanı 2010'da Açılıyor 
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, hafta sonunda bir araya geldiği yat severlere limanın 2010 yılında hizmete gireceğini açıkladı.
YALOVA- Ulaştırma Bakanlığı'nca ihale edilen sosyal tesislerinin inşaatı tamamlanan yat limanında çalışmalar hızla ilerliyor.  Şantiyede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak ve yerel yöneticilerle tanışmak üzere Yalova"ya gelen yatçılar, iki gün Yalova"da konakladı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, hafta sonunda bir araya geldiği yat severlere limanın 2010 yılında hizmete gireceğini açıkladı.



Öncelikle şantiye yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Başkan Yardımcıları Ahmet Özsümer, Murat Bozacı ve yat limanının hafta sonu misafirleri, daha sonra birlikte yemek yedi.



Etkinliği liman inşaatını yürüten Setur Marinaları'nın düzenlendiğini bildiren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, şöyle konuştu:

“TİGEM"den başlayarak Yürüyen Köşk"e kadar sahil bandımız kentimizin yüz akı olacak. Yat limanı da bu bölge içerisinde yer alan ve şu anki mevcut yapıların tamamlanmasıyla buraya ayrı bir renk katacak olan bir alan. Yat Limanı içerisinde yer alan sosyal tesislerin tamamlanmasıyla burası tam anlamıyla faaliyete girmiş olacak. Ulaştırma Bakanlığı"nca yapılan ihale neticesinde yapımı yap işlet devret modeliyle üstlenen Setur Firması şu anki yapım hızıyla verilen sürenin çok çok öncesinde işleri tamamlayacak gözüküyor. Haftasonu firma tarafından gerçekleştirilen organizasyonla kentimize gelen yat tutkunları ile bir araya geldik. Amaç birlikte burada bilgi alışverişinde bulunmak ve bu işin önde gelen isimleriyle tanışmaktı. Bu fırsatı yakaladık. Konumu ve yapısı itibariyle yat tutkunlarının tercih edeceği bir liman olacağız. Tamamlandıktan sonra günübirlik ve uzun süreli konaklamalı turizm açısından kentimize katma değer katacağına inanıyorum. Firmaya da göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim