Son dönemde cruise gemilerle tatile çıkan Türk sayısının 30 bini bulmasıyla Türkiye açık denizlerde hizmet veren 6 yıldızlı yüzer otellerin güzergâhları arasına girdi. Amerika merkezli Ocenia Cruises şirketinin 6 yıldızlı 4 gemisinden Nautica İstanbul çıkışlı turlarında Türk tatilcilerin ilgisiyle karşılaştı.

Yıl sonuna kadar yaklaşık bin Türk'ün lüks yüzer otellerde tatil yapacağı öngörülüyor. Geminin Türkiye satışlarını üstlenen Setur'un Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, “Türk tatilciler artık cruise gemileriyle tatile çıkmaya alıştı. Bu nedenle biz de normal cruise turlarına göre daha lüks ve butik hizmet verilen 6 yıldızlı gemileri satmaya başladık. Bunlar içerisinde 20 bin Euro'luk Owner's Suit odalarda yer ayırtıp Alaska'ya giden, bir turda 40 bin Euro harcayan Türk müşterilerimiz bile bulunuyor” diye konuştu.

1000 EURO’LUK KREDİ
12 gece – 13 gün boyunca her şey dahil olarak hizmet verilen Nautica gemisinde iç kabinlerindeki odaların kişi başı fiyatı 1399 Euro, denizi gören dış kabinlerdeki odalarda ise kişi başı fiyatı 1799 Euro olarak belirlenmiş. Çift kişilik balkonlu kabinlerde ise kişibaşı fiyatı 2149 Euro. Bu fiyatlar üzerinden yolcularına gemi içerisinde kullanılmak üzere kabin başına 1000 dolar kredi sağladıklarını ifade eden Yeşim Özaltay, “Bu kredi bir hediye çeki niteliğinde karada ve gemide yapılan harcamalarda da geçerli oluyor” dedi. Nautica gemisinin güzergahı İstanbul'dan başlıyor, Yunan Adaları ve Hırvatistan'ın Dubrovnik limanına uğrayıp Venedik'te son buluyor.

Editör: TE Bilişim