TÜRKİYE’NİN KRUVAZİYERDE YOLU AÇIK

Dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami’deki “Seatrade Cruise Global Fuarı”na katılan dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarının yöneticileri, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde yükselen bir marka olduğunu belirterek, “Türkiye’ye inanıyoruz” mesajı verdi. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri Florida Fort Lauderdale’de 14-17 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenen Seatrade Cruise Global Fuarı’na çıkarma yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli başkanlığında fuara katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, İMEAK DTO Meclis Üyesi Ahmet Subay’dan oluşan heyet, Türkiye’yi en üst düzeyde temsil etti. Fuarda Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin önde gelen kruvaziyer limanları da tanıtım gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ BİR MARKA”

Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli başkanlığındaki heyet, kruvaziyer sektörünün temsilcileri ile oldukça yoğun görüşmeler gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük kruvaziyer firmalarından olan MSC Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago ile ile faydalı görüşmeler yapıldı. Vago, toplantıda, kruvaziyer turizminde Türkiye’ye inandıklarına vurgu yaptı. Sektörün diğer temsilcileri de, bu sezon yaşanan durumun geçici olduğunu, Türkiye’nin kruvaziyer turizminde vazgeçilemeyecek bir marka haline geldiğini ve yolcuların sadece bu senelik Türkiye ziyaretlerini ertelediklerini ifade ettiler. Görüşmelerde ayrıca Akdeniz’deki kruvaziyer limanlarının birliği Med Cruise ve komşumuz Yunanistan ile birlikte bölgesel güç birliği konusunda mutabık kalındı. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünyanın en önemli kruvaziyer buluşmasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin katılımıyla Türkiye’nin en üst düzeyde temsil edildiğini belirterek, bu motivasyonla kruvaziyer turizminde önümüzdeki sezonlara daha güçlü hazırlanacaklarını söyledi. Öztürk, Türkiye’nin gücünü kruvaziyer firmalarının en üst düzey yöneticilerinin ağzından bir kez daha duyma imkanını yakaladıklarını ifade ederek, bu morali Türkiye kruvaziyer sektörünü daha ileri götürmek için kullanacaklarını belirtti.

“AKDENİZ LİMANLARI GÜÇBİRLİĞİ YAPACAK”

Akdeniz’in kruvaziyer sektörünün en önemli destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çeken Öztürk, fuarda yaptıkları görüşmeler sonucunda Akdeniz’deki kruvaziyer limanlarının örgütü olan Med Cruise ile güç birliği yapma konusunda mutabık kalındığını açıkladı. Kruvaziyer turizminin bölgesel olarak birlikte hareket etmeyi gerektirdiğini dile getiren Öztürk, Yunanistan ile de Ege Denizi’nde kruvaziyer turizminde işbirliği yapılması konusunda görüştüklerini söyledi. Öztürk, “Hızla büyüyen kruvaziyer endüstrisinde büyüyen Türk Hava Yolları bağlantıları ve havaalanı yatırımlarına ek olarak limanlarımızın da ülkemize yakışır seviyeye gelmesi gerekiyor. Bu adımları attığımız takdirde Türkiye’yi kruvaziyer turizminin işaret fişeği haline getirebiliriz” dedi.
Editör: TE Bilişim