Ulaştırma Bakanı Yıldırım, turizmin ulaştırma ile başlayıp, ulaştırma ile bittiğini söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, turizmin ulaştırma ile başlayıp, ulaştırma ile sona erdiğini söyledi. Antalya Cam Piramit'te, Alman Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği (DRV) için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türk Gecesinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Turizm ulaşımla başlar, ulaşımla biter. Ulaşımsız turizm hayal bile edilemez. Dünya artık küçüldü. Ülkelerin birbiri ile etkileşimi giderek artıyor'' dedi.

Ülkelerin ve insanların birbirleri ile savaşta, ticarette ve turizmde birlikte olabileceğine dikkati çeken Yıldırım, bunların en önemlisinin turizm olduğunu, turizm ile olan birlikteliğin çok daha kalıcı olduğunu belirtti. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında turizmin çok önemli rol oynadığına da işaret eden Bakan Yıldırım, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı hava, deniz, kara yollarını geliştirmek için çok önemli proje başlattı. 2023 Turizm Strateji planına göre yeni uluslararası havaalanları, otoyollar, geliştirilmiş ve güneydeki turizm bölgelerine ulaşan hızlı tren, yeni yat limanları yapılacak'' diye konuştu.

Türk ile Alman milletleri arasında benzer özellikler olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''İki ülke arasında köklü geçmişe, dostluğa dayanan ilişkiler var. Alman İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu savaşta ve her yerde her zaman bölge ve dünya barışını korumak için birlikte çalışmışlardır. Bu birliktelik genç Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya arasında da devam etmektedir. Almanya, Türkiye'nin ticaretinde birinci sırada yer almaktadır. Türkiye'ye en fazla Alman turist gelmektedir. En fazla Türk orijinli insan Almanya'da yaşıyor. En fazla yerleşik Alman vatandaşı Türkiye'dedir. Ticarette de ikili ortaklıklar var. İki ülkenin ilişkileri çağımızda da artarak devam ediyor. Turizm, iki ülkenin gelişmesine ve dünya barışına katkıda bulunabilir.''

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim