Kent turuna çıkacak turistler Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete soktuğu üstü açık tur otobüslerinde rezervasyon yaptırabilmek için için gişe önünde uzun kuyruklan oluştu. Biletler erkenden tükendi. Otobüslerde yer bulamayan turistler de taksilere yöneldi. 

Hedef 2 milyon ziyaretçi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Alsancak Limanı’na gelen kruvaziyer yolcu sayısında, 2012’de gerçekleşen 226 seferle 379.581 yolcuya ulaştıklarını, yıl sonuna kadar yarım milyon turistin İzmir’e geleceğini açıkladı. 2003 yılından bu yana toplamda 1173 seferle yaklaşık 2.5 milyon kruvaziyer yolcusunun İzmir’e geldiğini söyleyen Demirtaş, “Yeni liman ile hedefimiz, önce 1 milyon ardından da 2 milyon yolcuyu taşımak” dedi.

Turistlerin çoğunluğunun şehir merkezinde kaldığını söyleyen Demirtaş, “2012 yılında, tur satın alarak kenti gezen turist sayısı 189.039. Buna karşın 218.59 turist kenti bağımsız olarak geziyor” dedi.

Kuşadası’nda yolcu çok ama siftah yok

Her gün yaklaşık 10 bin turist gelen ilçesi Kuşadası’nda, esnafın büyük bölümü çoğu günler siftahsız dükkan kapattı. Esnaf, yine acente ile anlaşmalı mağazaları suçladı. Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turistlerin alım gücünün düştüğünü ileri süren halıcı Varol Bozdağ, buna bir de acentelerle anlaşmalı mağazaların yüksek komisyon ilişkisinin darbe vurduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilişim