Dev kruvaziyer firması Aida'dan sonra dünyanın en büyük gemi firmalarından Royal Caribbean International'ın TUI ortaklığıyla oluşturduğu ''TUI Cruise'' de Antalya Limanı ile anlaşma yaptı. TUI Cruise, önümüzdeki yıldan itibaren Antalya'ya turist getirecek.

Antalya Limanı'nın işletmecisi Port Akdeniz Ticaret Müdürü Süleyman Çokan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Limanı'nın kruvaziyer sektöründeki çalışmalarını tüm hızı ile sürdürdüğünü bildirdi.

Antalya Limanı'nin TUI Cruise firması ile anlaştığını belirten Çokan, ''TUI Cruise, Aida gibi dev bir cruise hattıdır. Dünyanın ikinci en büyük gemi firma grubu Royal Caribbean International'a ait 'TUI Cruise' firması, 'Mein Schiff 1' ve 'Mein Schiff 2' adlı lüks yolcu gemileriyle Alman, Avusturya ve Hollandalı yolculara hizmet vermektedir. Yakın zaman içinde tamamen yenilenen gemileriyle TUI Cruise, sektörün en yeni ve prestijli firmalarından biri olarak Antalya Limanı'na yapacağı seferlerle bu prestiji Antalya'ya taşıyacaktır'' diye konuştu.

Çokan, 76 bin 998 groston büyüklüğündeki 'Mein Schiff 1' ve 'Mein Schiff 2' isimli yolcu gemilerinin, her birinin yaklaşık 2 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

-ÖDÜLE ADAY-

Antalya Limanı'nın Dünya Seyahat Ödülleri'ne aday olduğunu ve oy verme işleminin 5 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlatan Çokan, limanın geçen yıl ''En Hızlı Gelişim Gösteren Liman Ödülü''nü aldığını hatırlatarak, ''Antalya Limanı, Port Akdeniz, Global Liman İşletmeleri'nin bir parçası olduğu günden bu yana çalışmalarını ödüllerle taçlandırıyor'' dedi.

Antalya Limanı'nda yolculara hizmet veren gümrüksüz alışveriş sahasının (duty free) Kuşadası'ndan sonra metrekare olarak en büyük mağaza olduğunu kaydeden Süleyman Çokan, ''250 metrekarelik ve deniz limanları içinde en büyük walking humidor'a (puroların nemli durması için özel kabin) sahip duty free ile yine bir adım öne geçti'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim