The World Gemisi Alanya'da 

ABD'li zenginleri taşıyan ve yüzen otel olarak bilinen 'The Word Gemisi' Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. Sadece 92 yolcusu bulunan ev şeklindeki geminin bir dairesinin fiyatının 3.5 milyon dolar olduğu belirtildi. Limana demirleyen dev gemiye yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.
Önceki gün Mersin Limanı'ndan yola çıkan 'The Word Gemisi' Alanya Limanı'na demir attı. 300 personeli olmasına rağmen sadece 92 yolcuya hizmet veren otel, limana yanaşırken geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yüzen otel olarak bilinen gemide bulunan yolcuların ABD'li zenginlerden oluştuğu öğrenildi. Sürekli seyir halinde bulunan ve dünyanın çeşitli ülkelerine gezi düzenleyen gemiden dairelerini satın alan ABD'li milyarderlerin, uçakla geminin bulunduğu limanlara giderek gemiye bindikleri belirtildi.

Alanya Limanı'na demirleyen gemiden inen yolcuların bir kısmı şehrin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek bol bol fotoğraf çekti. Bazı ABD'liler ise şehir merkezine giderek alışveriş yapmayı tercih etti. Alanya'dan sonra Fethiye, Bodrum, Kuşadası ve İstanbul'a gidecek olan dev geminin, daha sonra Trabzon'a uğrayacağı belirtildi. (CHA)

haberler.com (Foto:AA)

Editör: TE Bilişim