Tekne sahiplerinin yüzü gülüyor

Son yıllarda özellikle kafasını dinlemek isteyen tatilcilerin tercihi olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Ramazan Bayramın'da da tatilcilerin yoğun ilgisine maruz kaldı. Tatilllerini geçirmek için Ayvalık'a gelen vatandaşlar bölgedeki adalara gerçekleştirilen tekne turlarına ilgi gösterdi.

Bölge'de bulunan küçük büyük bir çok adaya düzenlenen günlük tekne turlarıyla tatilciler keyifli dakikalar geçiriyorlar. Turlara katılan tatilciler ziyaret edilen ada ve adacıklarda denize girme imkanı da buluyorlar. Tekne gezilerinde tatilcilere Ayvalık'a özel olan sardalya balığı ikram ediliyor. Tekne turlarına katılarak adaları ziyaret etmek isteyen tatilciler 50 TL ödüyorlar.Ortalama 500'e ulaşan gezi teknelerinin düzenlemiş olduğu günlük gezilere özellikle yaz aylarında üç - dört bin kişi katılım sağlıyor. Ramazan Bayramı'nın ilk üç gününde ise yaklaşık 12 Bin kişi tekne turlarına katıldı. 

BAYRAM TATİLİ  AYVALIK ESNAFINI RAHATLATTI

Tur ( Gezi Teknesi ) şirketi sahibi Ali Jale ise yaşanan yoğunluk ile ilgili şu sözlere yer verdi; Yaz'ın sona ermesiyle tatilciler evlerine geri dönüyorlar, hal böyle olunca kış aylarında özellikle esnafın işleri gözle görülür bir şekilde düşüyor. Bu yaz Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte bölge esnafının ve haliyle bizimde yüzümüz güldü. Bizim üç gezi  teknemiz var. Bunlardan ikisini gezi teknesi olarak kullanıyoruz. Sezon başında olmamıza rağmen doluluk oranlarımız oldukça iyi ve sezon ortasına doğru daha iyi noktaya ulaşacaktır'' dedi. 

Editör: TE Bilişim