Tekne sahiplerinin çekek yeri şikayeti   
 
Kaş Yat Limanı'ndan yapılan günü birlik tur yapan yat ve teknelerin sahipleri, çekek yerinin güvenli olmadığından yakındı.

Yat ve tekne sahipleri, çekek yerinin hem çalışma güvenliği, hem de hırsızlık olaylarına karşı güvenli olmadığını iddia ettiler. Kaş'a diğer çekek yerlerinden daha ucuz olduğu için geldiğini belirten Kaptan Orhan Zaferler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çekek yerinde çalışanlar için yeteri kadar emniyet sağlanmadığını söyledi. Hırsızlık olaylarına karşı da yeterince güvenlik önlemi alınmadığını öne süren Zaferler, ''Güvenlik yeterli olmadığı için teknemin içinde yatıyorum'' dedi.

İlçede özel dalış merkezi işleten kaptan Hasan Kırbaş ise, teknesini yıllık bakım için karaya çekerken büyük güçlükler yaşadığını söyledi. Kaş'taki çekek yerinin yeterli olmadığını belirten Kırbaş, ''Çekek yerinde güvenliğin ön planda olması gerekiyor ve şu anda buradaki güvenlik yeterli değil'' diye konuştu.

Tekne ve yat sahiplerinin şikayetlerinde haklı olduklarını belirten Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı devam eden marinanın 2010 yılında tamamlanacağını söyledi.

Başkan Kocaer, proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini, ihaleyi alan Mak-Yol şirketinin yetkilerinin birkaç gün içinde ilçeye gelerek inşaata başlayacaklarını kaydetti. (aa)

Editör: TE Bilişim