Tatilcilerin yüzde 65'i Yunan adalarını tercih ediyor

Kruvaziyer gemilerinde seyahat eden Türk turist sayısının hızla arttığını ifade eden Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı, "Türklerin yüzde 65'i ilk olarak Yunan adalarını tercih ediyor. Vizesiz gidilebiliyor olması, doğal güzellik ve eğlence ortamı adaları tercihte ilk sıraya çıkarıyor" diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'de hızlı bir yükseliş trendine giren cruise turları 2015'te de tatilcilerin gözdeleri arasında yer alıyor.

Geçen yıl 70 binden fazla kişinin gemi turları ile tatil yaptığı Türkiye'den bu yıl daha fazla kişinin yararlanması bekleniyor. Türkiye'den gemi turu ile tatil yapan kişi sayısı böyle iken, gemi ile Türkiye'ye gelen turist sayısı ise 1.8 milyonu buluyor. Dünyada bu alanda tatil yapan kişi sayısı yaklaşık 22 milyon. Bu alanda rekor ise 18.6 milyon turist sayısı ile ABD'nin elinde bulunuyor.

İLK TERCİH YUNAN ADALARI

Hürriyet gazetesinden Burak Coşan'ın haberine göre, Dünyada rakamlar bu şekilde seyrederken, Türkiye'de gemi ile tatil yapanların ilk tercihi ise Yunan adaları oluyor. Türkiye'den cruise turlarına katılanların yüzde 65'i ilk seyahatini Yunan adalarına gerçekleştiriyor. Geri kalan kısmını ise uçaklı paketlerle farklı ülkelerden yapılan turların oluşturduğunu belirten Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı, "Yapılan araştırmalara göre Türkiye'den gemi turlarına katılan sayısı 120 bin olmalı. Ancak büyüme hızına bakılacak olursa bu rakam kısa sürede yakalanabilir. 30 yaş altındakilerden gelen talep de artıyor. Bunda Ets'nin de payı büyük. Çünkü 249 Euro'dan başlayan fiyatlarla vizesiz Yunan adaları turları düzenliyoruz. Gemilerimiz bir okul vazifesi görüyor. Misafirlerimiz bizim gemilerimizde öğreniyor. Ets gemisinin avantajı Türk konsepti ile seyahat edilmesi. Çalışanların çoğunluğu Türklerden oluşuyor. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyoruz" diye konuştu.

TÜRK LİMANLARINA TALEP ARTTI

ETS olarak zor bir işi başardıklarını söyleyen Ahmet Yazıcı, "Dünyadaki büyük cruise firmaları neredeyse her ülkeden turiste satış yapıyor. Ancak biz sadece Türkiye'den satış yapıyoruz" dedi. Türkiye'deki limanların dünyadaki büyük firmalar tarafından daha sık tercih edilmeye başladığını belirten Yazıcı, "Çünkü Mısır ve Suriye gibi ülkelerde sorunlar var. Oralar yerine Türkiye tercih ediliyor. Kuşadası, İstanbul ve Antalya limanlarına talep büyük. Cruise sektöründe büyük rekabet var. Firmalar da farklılaşmak istiyor. 'Akdeniz'in en büyük gemisi denize indirildi' haberi geliyor. 1 ay sonra yeni bir haber daha geliyor. 'Akdeniz'in en büyüğü 1 ay sonra denize indirilecek' deniyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim