Muğla’nın Marmaris ilçesine 2016 turizm sezonunun ilk turist kafilesi deniz yoluyla geldi.
Gemi yolcuları için daha önceden yapılacağı duyurulan karşılama töreni elverişsiz hava şartlarından dolayı yapılamadı. Marmaris’e gelen İngilizler, "Bazı dostlarımızın Türkiye ile ilgili güvenlik kaygısı var ama biz güvenli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Sabah saatlerinde körfezden giriş yapan Thomson Spirit isimli yolcu gemisi rıhtımın büyük iskelesine yanaştı. Çoğu İngiliz vatandaşı olan bin 200 yolcu, gümrük işlemlerinin ardından çarşıya indi. Marmaris Kapalı Çarşısı’nda devam eden düzenleme çalışmalarından dolayı iş yerlerinin bir çoğunun kapalı olmasından yolcuların büyük bölümü otobüslerle başta Dalyan olmak üzere çevre ilçelere gitti. Gemiden inen İngilizler, İngiltere’de bazı kişilerin Türkiye’nin güvenlik konusunda sıkıntılı olduğunu düşündüğünü belirterek, “Bizler 10 yıldan fazla zamandır geliyoruz. Bazı İngilizlerin güvenlik kaygısı olsa da biz Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz” dediler.
Alanya’dan gelen Thomson Spirit’in, Marmaris’ten sonra Yunanistan’ın Heraklion Limanı’na gideceği öğrenildi. Marmaris’e ay sonuna kadar gemilerle 6 bin 500 kişi gelecek.
Kaynak: iha