MSC 5 bin Rus getirecek

Türkiye'de 2005'ten bu yana Arkas Holding ortaklığıyla faaliyet gösteren MSC Cruises, 10'uncu yılında seferlerini artırarak 3 gemisiyle 3 farklı Türkiye uğraklı tur gerçekleştirmeye başladı.

Bu gemilerden MSC Opera 15 Temmuz'da ilk kez İstanbul'a yanaştı. MSC Cruises Genel Müdürü Necla Tuncel, gemilere Rus yolcuların da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Tuncel, "MSC Opera gemisi her İstanbul'a gelişinde 750 Rus turist getirecek. Eylüle getirdiği Rus turist sayısı 5 bin'i bulacak" dedi.

MSC Cruises'un Opera gemisine eklenen 24 metrelik bölüm ve ilave 194 kabinle gemi 2 bin 200'den 2 bin 680 yolcu kapasitesine ulaştı.

MSC Opera ile İstanbul'dan Adriyatik ve Karadeniz

15 Temmuz Çarşamba günü ilk defa İstanbul'a gelerek yolcularını alan MSC Opera gemisi 14 gece olarak gerçekleştireceği seferinde, sırasıyla Mikonos, Santorini, Kefalonya/Argostoli, Dubrovnik, Venedik, Bari, Pire/Atina, Köstence, Soçi ve İstanbul rotasını izleyecek.

24 Eylül'e kadar İstanbul çıkışlı olarak devam edecek olan tur'da yolcular 14 gün boyunca ; eğlence deyince akla ilk gele Yunan adası Mikonos, Siyah kum sahillerinin yukarısında volkanik kayalara tutunan beyaz köyleriyle ünlü Santorini, muhteşem plajları ve ihtişamlı şatoları ile iyon adalarının en büyüğü olan Kefalonya, Unesco'nun dünya mirası olan dar caddeleri, kale surları, ihtişamlı tarihi ile Dubrovnik, İtalya'nın gondolları ile ünlü romantik şehri Venedik, İtalya'nın güneydoğusunda ki en önemli liman kenti Bari, M.Ö. 5.yüzyıldan günümüze kalan görkemli yapıları ile en ünlü Akropolis'e ev sahipliği yapan Yunanistan'ın başkenti Atina, Yaklaşık 120.000 yıllık tarihi ile bölgenin en eski yerleşim birimi olan ve 8 kilometrelik plajı ile tatilcilerin gözdesi olan Köstence, son Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyuran Rusya'nın en büyük tatil yöresi Soçi'yi gezerek İstanbul'a geri dönüyorlar.

Editör: TE Bilişim