İşte Amerika'nın en yaratıcı otel projesi...

ABD'de faaliyet gösteren "Morris Architects" adlı mimarlık şirketi, Meksika Körfezi'nde bulunan petrol arama platformlarını otele dönüştürmek için özel bir proje tasarladı. İşte çevreci yaklaşımıyla ödül kazanan projeden görüntüler...

Amerikalı mimarlık şirketi Morris Architects tarafından tasarlanan yeni otel projesi petrol arama platformlarını çevreci otele dönüştürecek bir proje ile tasarım ödülü aldı.

Hospitality Design Magazine" tarafından düzenlenen yarışmada "Konaklama sektöründe radikal inovasyon" ödülü alan projenin hedef kitlesi; yat, yelkenli ve kruvaziyer yolcularıyla dalış turizmi meraklıları ve eko-turistler olarak belirlendi.

300 ODA KAPASİTELİ

Alman Welt Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, bir casino, bir balo salonu ve 300 odadan oluşacak olan otelin, Meksika Körfezi'nde bulunan işlevini yitirmiş petrol arama platformlarını dönüştürülmesi ile yakın zamanda hayata geçirilebileceğini belirtiyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Morris Mimarlık şirketi şef tasarımcısı Douglas Oliver, Petrol platformunun rüzgar, su ve güneşten elde edeceği enerjiyle işletileceğini belirtirken yapıların eko-sistemin dinamik bir parçası konumuna geleceğini ve yolcular için önemli bir nokta olacağını ifade ediyor.

ÇEVRECİ OLACAK

Meksika Körfezi'nde bulunan işlevini yitirmiş petrol platformları, dinamitle havaya uçuruluyor ya da yapay resif oluşumu için özel olarak batırılıyordu.

Petrol platformları ile ilgili projenin yatırımcı desteği bulup bulamayacağı belirsizliğini korurken "Morris Architects" firması önümüzde 100 yıllık süreçte binlerce petrol platformununun işlevini yitireceğini belirterek tasarımın hayata geçeceği konusunda ümidini koruyor.


 

 

Editör: TE Bilişim