Dev gemide görünmez kaza 


YUNANİSTAN'ın Santorini Adası'na giden Hollanda bandıralı `Oosterdam' adlı dev yolcu gemisinin tayfalarından biri temizlik yaparken, dengesini yitirerek alt katta çalışan başka bir tayfanın üzerine düştü. Tayfalardan birinin boynu kırılırken, diğeri hafif yaralandı. Kaptan, Santorini'ye daha yakın olmasına rağmen dümeni Kuşadası'na doğru kırdı. Yaralılar burada tedaviye alındı.

Hollanda bandıralı `Oosterdam' adlı yolcu gemisi, dün sabah saatlerinde 2 bin 150 yolcu ve 800 mürettebatıyla Kuşadası Limanı'na yanaştı. Yolcuların gün boyu adada alışveriş yapıp turistik yerleri gezmesinin ardından, dev gemi akşam saatlerinde Yunanistan'ın Santorini Adası'na gitmek üzere Kuşadası Limanı'ndan ayrıldı, açık denizde yol almaya başladı. Bu sırada, merdiven temizliği yapan ABD'li tayfa Rachel Ann Wolfer, bir anlık dalgınlık sonucu dengesini kaybedip, alt katta çalışan diğer tayfa Filipinli Roberto Gasmarinas'ın üzerine düştü. Kazayı haber alan geminin kaptanı, Santorini Adası'na daha yakın olmalarına karşın dümeni Kuşadası'na çevirdi, yetkililere gerekli bilgiler verildi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile sağlık ekipleri geminin limana sorunsuz yanaşması için tüm ekipleri seferber etti. Dev gemi saat 23.00 sıralarında Kuşadası Limanı'na yanaşır yanaşmaz, iki yaralı hazır bekleyen ambulanslarla Özel Kuşadası Hastanesi'ne kaldırıldı. Roberto Gasmarinas'ın boyununun kırıldığı ve beyin travması geçirdiği, Rachel Ann Wolfer'in ise hafif yaralı olduğu belirlendi. İlk tedavilerinin ardından yaralı tayfalardan Gasmarinas, Kuşadası'nda beyin cerrahı bulunmadığı için İzmir Ege Sağlık Hastanesi'ne sevk edildi. Rachel Ann Wolfer da Özel Kuşadası Hastanesi'nde tedaviye alındı. İki personelinin sağlığı için 2 bin 150 yolcusunun tatil planını bozup rotasını Kuşadası'na çeviren geminin kaptanı, sabaha karşı demir aldırıp Santorini'ye doğru yola çıktı.

SİGORTA ŞİRKETİ GÜVENCESİ

İki tayfanın tedavilerinin sürdüğünü aktaran, geminin bağlı bulunduğu sigorta şirketinin doktoru Cüneyt Ersoy şunları söyledi:

"Gemide meydana gelen kazayı haber verdiklerinde tüm önlemlerimizi aldık. Türkiye'ye getirilen hastalar için ambulans uçak ve helikopter hizmeti dahil en hızlı ve en modern yöntemlerin kullanıldığını artık yabancılar da biliyor. Bunun için gemi kaptanı hiç tereddüt etmeden rotasını Kuşadası'na çevirerek dönmüş. Biz iki tayfayı aldık. Durumu ciddi olan Filipinli hastayı İzmir'e sevk ettik. Diğer hastamızın ilk müdahalelerini yaptıktan sonra gözetim altına aldık." dedi.
 

Editör: TE Bilişim