Olay Gemi Sky Wonder İstanbul'a Geldi

Kuşadası Limanı'na güç hava koşullarında yanaşmaya çalışırken geminin yanaşmasını sağlayacak olan 2 römorkörden birisinin halat kesmesi daha sonra da römorkörün halatını pervanesine dolaması neticesinde zor anlar yaşayan Pullmantur Cruises adlı İspanyol şirketine ait Sky Wonder adlı kruvaziyer gemi, bugün öğleden sonra İstanbul'a gelerek saat 15:30 sıralarında Tophane rıhtımına demirledi.

Gemi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Zübeyde Ana adlı römorkör, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 4 adlı römorkör ve TDİ Liman İşletmesi Kılavuz Kaptanı tarafından verilen kılavuzluk hizmeti sonucunda İstanbul Salıpazarı rıhtımına başarılı bir şekilde yanaştı.

Sky Wonder; 8 Gün-7 Gecelik düzenli kruvaziyer tur programı çerçevesinde yarın İstanbul'a uçakla gelecek olan yolcularını aldıktan sonra Pazar gecesini de İstanbul'da geçirecek ve Pazartesi Saat 13:00'de Kuşasası'na hareket edecek. Kuşadasından Bodrum'a, akabinde Rodos'a ve oradan da Patnos Adası'na geçecek olan geminin seferi Pire Limanında son bulacak.

Bu seferler kapsamında Sky Wonder gemisi Eylül Ayına kadar ayda iki kez olmak üzere toplam 17 kez İstanbul Limanı'na uğrayacak.

1984 yılında inşa edilmiş olan Sky Wonder adlı geminin uzunluğu 240 Metre. 1550 yolcu kapasitesine sahip gemi; buhar türbinli makineleriyle saatte 21 deniz mili hıza ulaşabiliyor. Sessiz ve tireşimsiz olması nedeniyle yolcular açısından büyük rahatlık sağlayan türbin sistemi çabuk tepki vermemesi nedeniyle manevralarda ağır kalan bir sistem olarak biliniyor. Bu nedenle modern yolcu gemilerinde artık dizel motorlar tercih ediliyor.

2000 yılına kadar Princess Cruises tarafından işletilen geminin o zamanki adı Sky Princess idi. Sky Princess, 1997 yılında Oregon/ABD'de Cascade General tersanesinde detaylı bir tamir görmüş ve bu tersanede gemiye kıçiter de monte edilmiş.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim