MSC MUSICA ilk yolculuğuna Türkiye’den başlıyor

MSC Cruises filosunun en yeni ve en büyük gemisi ilk turuna Türkiye'den başlıyor. 3.000 kişilik dev MSC Musica, İstanbul çıkışlı turlarıyla Türk turistleri Akdeniz’in en güzel liman şehirlerine taşıyacak

Türkiye Turizm Sektörü’ne geçtiğimiz yıl giren MSC Cruises, Temmuz ayından itibaren 2006 yapımı 3 bin yolcu kapasiteli dev 'MSC Musica' ile hizmet vermeye başlayacak.  Türkiyeden düzenli seferler yapacak en büyük ve en yeni gemi olan MSC Musica, aynı zamanda Avrupa'nın da en büyük gemilerinden biri. Tüm dünyada İstanbul’a artan ilgi ve Türkiye kruvaziyer turizmi sektörüne olan güven nedeniyle böyle bir karar alan şirket, her hafta Türk yolcularını İtalya, Yunanistan ve Hırvatistan'da, birbirinden güzel liman kentlerine taşıyacak.

22 bin metrekarelik aktivite ve yaşam alanına sahip MSC Musica, bir hafta gibi kısa bir sürede ve kişi başı ortalama 950 Euro’ya İtalya'da Venedik ve Bari, Hırvatistan'da Dubrovnik ve Yunanistan'da Katakolon'u görmeyi mümkün hale getiriyor.

Üç katlı şelale ve spa merkezi bir arada

MSC Musica, modern ve yaratıcı tasarım ile gelenekselliği buluşturan bir mimariye sahip. Akdeniz misafirperverliğini, yüksek servis kalitesi ve zengin aktivite programları ile birleştiren gemi, bir çok yeniliği de bir arada bulunduruyor. 13 güverteli gemide, üç katlı şelale, Türk hamamı, dört jakuzi ve iki havuz yer alıyor. Sporseverlere mini golf, tenis kortu, jogging parkuru gibi imkanların sunulduğu gemide, Spa merkezi, güzellik salonları, sağlık kulübü ve kütüphane de var.

Profesyoneller eşliğinde ‘Sağlıklı Yaşam’

Sağlıklı yaşama da önem verenler için gemide fitness, modern ekipmanlar ve spor danışmanlarının eşliğinde yapılıyor. Ayrıca estetisyen, masör ve güzellik uzmanları gibi profesyonellerden oluşan bir ekip danışmanlığında, su terapisi, renk terapisi ve aromaterapi hizmeti de sunuluyor. 

300 metre uzunluğundaki gemide şirket toplantıları

300 metre uzunluğundaki bu yüzen şehirde yer alan 1.275 kabinin yüzde 80'i dış ve yüzde 65'i balkonlu olarak tasarlanmış. Böylece tatilini gemide geçiren tüm yolcular denizin ve liman kentlerinin güzelliklerine gün boyunca hakim olacak. MSC Musica'nın bir diğer yeniliği de geniş ve ferah yolcu kabinleri. Gemideki tüm kabinler bir önceki tasarımlara göre çok daha büyük olarak düşünülmüş. Ayrıca gemi yüzlerce kişilik şirket toplantılarına da teknolojik altyapısı ve toplantı salonları sayesinde cevap verebiliyor.

Gurme'lere özel mekanlar

Gemi gurmelere özel seçenekler de sunuyor. Delüks Le Maxim restorandan, sushi bara kadar bir yolcunun tüm beklentileri planlanmış. MSC Musica'da 12 bar ve 4 restoran bulunuyor. Böylece MSC Musica ile  seyahat etmek, muhteşem bir gurme yolculuğuna dönüşüyor.

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı firmalarından biri olan MSC (Mediterranean Shipping Company) bünyesinde kurulan MSC Cruises, 2003 yılından bu yana 3 milyar doları bulan bir filo büyütme projesi sonucu, Avrupa’nın en büyük kruvaziyer gemilerinin siparişlerini veriyor. 2007, 2008 ve 2009’da filoya eklenecek gemilerle MSC Cruises, 12 gemilik bir filoya ulaşacak. 2005’te Arkas ile ortak olarak Türkiye kruvaziyer turizmine giren MSC Cruises, geçtiğimiz sezon 2.000 Türk yolcuyu yurtdışına taşırken ülkemize de 50.000 yabancı Turist getirdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim