Bodrum'da kruvaziyer turizmi

MUĞLA (AA) - Malta bandıralı 295 metrelik yolcu gemisi "Mein Schiff 3" ile son seferde Bodrum'a 2 bin 526 turistin geldiği bildirildi.

Yunanistan'ın Heraklion şehrinden gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, sabah saatlerinde Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya, ABD ve Kanada uyruklu, 2 bin 526 turist ile bin 100 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen turistler, Paşatarlası, Kumbahçe ve Barlar Sokağı'nda yürüyüş ve alışveriş yaptı. Bazı turistler de sahile inerek denize girdi, güneşlendi. Bazıları ise geminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Turistler, Bodrum Kalesi başta olmak üzere, Bodrum Antik Tiyatro, Mauselium gibi ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Gemiyi ilçeye getiren Merhaba Turizm sahibi Süleyman Uysal, Mein Schiff 3'ün bir Alman gemisi olduğunu belirterek, kruvaziyerin Türkiye'de sadece Bodrum limanına uğradığını kaydetti.

Uysal, "Türkiye'de Bodrum dışında herhangi bir limana uğramıyor. Bu yıl 12 sefer anlaşması vardı Bodrumla bu 11. seferi. Bu seferde 2 bin 500 yolcu ve bin 100 personel var. Gemideki yolcuların çoğu Alman, ABD'li ve Kanadalı yolculardan oluşuyor" dedi. 

Geminin geçen yıl denize indirildiğini anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Gemi geçen sene denize indi. Dolayısıyla yeni limanları deniyorlar. Seneye de bir anlaşmamız var. Eğer Türkiye'de her şey yolunda giderse, aynı anlaşmalar devam edecek. Bodrum esnafı oldukça memnun gözüküyor. Yolcu kendi gezmeyi seviyor, çok tur satın almıyor. Yaklaşık 500-600 bisikletle Bodrum'u geziyorlar. Gemi iki hafta sonra son seferini yapacak." 

Akşam saatlerine kadar Bodrum'da kalacak kruvaziyerin daha sonra İtalya'nın Katanya şehrine hareket edeceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim