MARMARİS LİMANI BÜYÜYOR

Marmaris Limanı Ulaştırma Bakanlığı'nın izniyle denize doğru, 300 metre daha genişleyecek. Marmaris Boğazı'na doğru genişleyecek liman, bundan böyle 5 transatlantiği aynı anda konuk edebilecek.

2001 yılında özelleştirilen ve Marmaris'e önemli bir turist girişi sağlayan Marmaris Limanı, genişletme çalışmalarının ardından birçok transatlantiğe ve 100 binlerce turiste kapılarını açacak. Bugünkü konumu ve büyüklüğüyle aynı anda iki transatlantiğin zorla yanaştığı Marmaris Limanı'nda genişletme çalışmalarının 2006 yılında başlatılıp, aynı yılın turizm sezonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

İçinde Carnaval ve Costa gibi devlerinde bulunduğu 5 transatlantik firması ile işbirliği yapan Marmaris Limanı İşletmeleri A.Ş'nin genişletme çalışmalarının ardından, dünyanın en büyük yolcu gemilerinin Marmaris'te buluşturması bekleniyor.

2001 yılında özelleştirilen Marmaris Limanı'nın yaklaşık 4 yıldır kapasite yetersizliği nedeniyle bir çok transatlantik firmasına "yerimiz yok" demek zorunda kaldıklarını belirten Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş. Müdürü Namık Esentürk, "Bu ihtiyaca cevap vermek için yapılacak bir büyüme çalışmasıdır.

Bundan böyle yerimiz yok İllegal Bahis demeyeceğiz. İmkanlar çoğalınca talep de artacaktır. Bölgemizde hizmet olarak tekiz, amacımız bunu daha da ileriye götürmek" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim