LAMAS ÇAYI TURİSTLERİN GÖZDESİ!

Kayıcı Vadisi'nden sıyrılarak Limonlu sahilinden denize dökülen Lamas Çayı'nın Akdeniz ile buluştuğu nokta, tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği plaj oldu.

Yeşilin ve mavinin tüm güzelliğiyle renklenen Limonlu sahili küçük, büyük, yaşlı, genç bütün insanlara hitap ediyor. İnsanlar gönüllerince eğlenip yazın tadını çıkartırken, çalışma hayatının yıl boyunca verdiği stresi üzerlerinden atmaya çalışıyor. Otel, pansiyon ve motel fiyatlarının yüksek olması, dar gelirli vatandaşların çadırlı kamplara büyük ilgi göstermesine neden oldu.

Limonlu Belediyesi, çadırlı kampçıları bölgeye çekmek için 20 dönümlük kamp alanı tahsis etti. Belediyenin kurduğu 200 çadırda bin kişiye yakın tatilci konaklıyor.

Limonlu Belediyesi Çadırlı Kamp Alanı Sorumlusu Adem Akça, çadır fiyatlarının otel ve motel fiyatlarına nazaran çok ucuz olduğunu, bir aile otele gittiğinde bir günlük oda fiyatının 40 ile 50 YTL arasında bulunduğunu, bir ailenin çadırlı kampa gelmesi durumunda ise bir gün için en fazla 14 YTL ödediklerini kaydetti. Çadırlı kamp fiyatının dar gelirli tatilciler için çok cazip olması nedeniyle çadırlı kamp alanına olan rağbetin arttığını belirten Akça, belediyenin tahsis ettiği küçük çadırlar için 12 Casinomaxi YTL, büyük çadırlar için 14 YTL ücret aldıklarını, çadırını kendisi getiren ailelerden ise 10 YTL ücret alındığını ifade etti.

Akça, kamp alanına yalnızca ailelerin kabul edildiğini, bekarların ise kampa alınmadığını sözlerine ekledi. Limonlu Çadırlı Kamp Alanı'na gelen yerli turistlerin çoğunluğunu Adana ve Tarsuslular oluşturuyor. Tarsus'tan Limonlu Belediyesi Kamp Alanı'na torunlarıyla tatile gelen Ali Aysen ve eşi Fatma Aysen, beton yığını içinde tatil yapmayı hiç sevmediklerini, yıllardır çadırlı kampta tatil yaptıklarını belirtti. Ali Aysen, "Kent hayatından koptuk geldik, limon ağaçlarının altına çadırımızı kurduk. Torunlarımla denize giriyorum, kumun ve güneşin tadını çıkartarak huzurlu bir tatil geçiriyoruz" dedi.

Aysen, Limonlu Belediyesi Çadırlı Kamp Alanı'nın en güzel yanının tatlı suyun da bulunması olduğunu, isteyenin denize, isteyenin de tatlı suya girdiğini belirtti.

Kaynak: İHA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim