Kruvaziyer turizminin ülkemizdeki başkenti olan Kuşadası, son baharda adeta bayram havası yaşıyor.
 
Ülke genelinde yaz sezonunun tamamlandığı sonbahar da tüm turizm canlılığını koruyan Kuşadası’nda, kruvaziyer gemileri ile gelen turistler esnafın yüzünü güldürüyor. Günlük ortalama 4 yolcu gemisi ağırlayan Kuşadası Yolcu Limanı Eylül 2011: 107 gemi seferi, 123bin yolcu, Ekim 2011 : 117 gemi seferi, 135bin yolcu, Kasım 2011 : 54 gemi seferi, 74 bin yolcu, ile toplam 278 gemi seferi ile 335 bin yolcuyu ağırlayacak. Böylelikle Ege Ports işletmeciliğindeki Kuşadası Yolcu limanı sonbahar ayındaki 335 bin yolcu ile yeni bir rekora daha imza atacak.
 
KUŞADASI’NIN 3 AYLIK RAKAMLARI EN YAKIN RAKİBİNİN 9 AYINA EŞİT
 
Eylül-Ekim-Kasım içeren 3 aylık gemi seferi ve yolcu sayıları neredeyse İzmir’in 9 aylık toplam gemi ve yolcu sayısına denk gerçekleşecek. 2011 sezonunda 650 gemi seferi ile toplam 800 bin yolcuyu hedefleyen Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı, sonbahar aylarındaki yolcu sayısı ile yeni bir rekora daha imza atacak. Kurvaziyer turizminde Türkiye’nin en fazla yolcu gemisini ağırlayan Kuşadası Yolcu Limanı bölge esnafının da en önemli kazanç kapısı olma özelliğini devam ettiriyor. Tüm dünyada 300’e yakın yolcu limanı arasında en çok tercih edilen ilk beş liman arasında yer alan Kuşadası Yolcu Limanı, 42 farklı gemi firmasına hizmet veriyor.
 
KUŞADASI’NDA HEDEF BİN GEMİ, 1,5 MİLYON TURİST
 
2003 yılında özelleştirilerek Ege Ports yönetimine devredilen Kuşadası Yolcu Limanı yeniden yapılandırıldı. İşletmeci firmanın yatırımları ile uluslar arası sektör de güçlü bir yer edinen Ege Ports Kuşadası Yolcu, limanı son 8 yılda yolcu sayını yüzde 377 artırarak önemli bir başarı elde etti. Ege Ports Genel Müdür Aziz Güngör, yeni yatırımları ile yoluna devam eden liman işletmesinin hedefinin ilk aşamada bin gemi seferi ile 1.5 milyon turist olduğunu açıkladı.
 
Genel Müdür Aziz Güngör, “2011 yılında 4,5 milyon usd harcayarak mevcut iki iskelemizin boylarını uzattık. Böylece iskelelerimizden biri 330 metre digeri ise 413 metreye ulaştı. Bu yatırımla rakiplerimize karşı çok büyük avantaj sağladık ve en yakım takipçimiz olan limanlarla aramızda kapatılması zor bir fark yarattık. Ege Ports, rekabetin kızıştığı sektördeki liderliğini daima sürdürecektir.8 yıldır liman yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kısa vadeli değil ülkemiz için uzun vadeli ve kalıcı başarıları hedefliyoruz. Çok yakında yapacağımız 3. İskele ile gemi bağlama kapasitemizi önemli ölçüde artıracağız. Böylelikle yıllık 1000 yolcu gemisini ağırlayarak ilk aşamada yılda 1.5 milyon turistin de ülkemize girişini sağlayacağız” dedi.
 
SONBAHARDA REKOR KIRILACAK
 
12 ayın, 10 ayında kruvaziyer gemilerini ağırlayan Kuşadası Yolcu limanı, 2011 yılının son çeyreğinde büyük bir rekora da imza attı. 2002 yılına kadar gemi sezonu Mayıs ayında başlayıp Ekim ayı ortalarında sona ererken özellikle son 5 yılda sezonun Mart ayında başlayıp Aralık ayında sora ermesi ve özellikle yılın son çeyreğinde 335 bin kruvaizyer yolcusunun giriş yapacağı Kuşadası’nda esnaf adeta bayram yaşıyor. Ekim ayı girince kepenklerini kapatarak yeni sezona hazırlık yapamaya başlayan Kuşadası esnafı artık kepenk kapatmadan bir sonraki sezona girmenin sevincini yaşıyor.
Editör: TE Bilişim