KUŞADASI'NA GEMİ SEFERLERİ BAŞLIYOR
 
KUŞADASI - Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Ege Liman İşletmeleri limanı, 2008 gemi turizmi sezonunu yarın yanaşacak Yunanistan Bayraklı ''Aqua Marine'' gemisiyle açıyor.

Kuşadası Ege Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, 163,5 metre uzunluğunda, 22,79 metre genişliğinde 7 katlı, 395 kabini bulunan 1000 yolcu kapasiteli geminin yarından itibaren her hafta Kuşadası Limanına yanaşacağını bildirdi.

Güngör, Kuşadası Ege Liman İşletmesine mart ayında 17 geminin sefer yapacağını belirtti. 

 Kuşadası Limanı'nın 2007 yılında 650 gemi seferiyle 650 bin turist ağırladığını kaydeden Güngör, bu yıl limana 700 gemi seferi ile 700 bin yolcunun gelmesinin beklendiğini söyledi.

Güngör, şu bilgiyi verdi: 

''Yunanistan Bayraklı Aqua Marine gemisinin limanımıza yanaşmasıyla sezonu başlatıyoruz. Bu yıl limanımıza yanaşacak gemiler için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sezonunda Kuşadası Limanı dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerini ağırlayacak. Bu yıl içerisinde ilçeye sefer yapacak olan gemiler arasında Queen Viktoria, Zuiderdam, Norwegian Jade, Azamara Quest, Navıgator Of The Seas, Summıt Emerald Prıncess, Grand Princess, Pacific Princess, Rotterdam, Noordam, Prinsendam, The World, Legend Of The Seas, Splendour Of The Seas, ve Brilliance Of The Seas gibi büyük kruvaziyerler var.'' (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim