Türkiye'nin Kruvaziyer turizminde başkenti olarak bilinen Avrupa'nın ilk 5 turist limanı arasında olan Kuşadası Limanına 2013 sezonun ilk üçlüsü dün yanaştı.

Aynı anda 6 geminin yanaşabildiği Kuşadası Yolcu Limanı'na bu sabah saatlerinde 3 kruvaziyer gemisi ile toplam 5 bin 300 turist ve mürettebat giriş yaptı. Mein Schiff 2 , Aegean Odyssey ve Orient Queen yolcu gemi ileri gelen turistlerin bir kısmı sabah erken saatlerde hacı olmak üzere Meryem Ana-Efes turuna çıkarken gemide kalan diğer turistler de Kuşadası çarşılarında dolaştı.

Kuşadası Limanı İşletmecisi olan Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, 2013 sezonun Mart ayında başladığını belirterek, 'Özelleştirildiği 2003 yılından bugüne gerek ülkemizin, gerekse dünyanın en önemli ve başarılı sayılı yolcu limanlarından biri olan Ege Ports Kuşadası Yolcu limanı, geride bıraktığı 10 yıl da büyük başarılara imza atmıştır. İşletmemiz bünyesinde Kuşadası Yolcu limanını hizmet kalitesin artırabilmek için yatırımlarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Bu yıl başı itibari ile misafir gemilerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yanaşabilmeleri amacı ile her iki iskelemiz deki toplam 102 adet fender yenilenmiştir' dedi.

Editör: TE Bilişim