Kuşadası'na 10 ayda 576 gemi geldi

Konaklama turizminde bu yıl büyük bir çıkış yakalayan Kuşadası, 533 bin turisti ağırladı

Kuşadası'nın 10 aylık turizm istatistikleri açıklandı. Kuşadası Limanı'na yılın 10 ayı içerisinde 576 turist gemisi sefer yaptı. Turist gemileri bu süre zarfında toplam 533 bin 57 turisti Kuşadası'na getirdi.

Konaklama turizminde bu yıl büyük bir çıkış yakalayan Kuşadası'nda kruvaziyer turizminde ise yılın 10 aylık bölümünde önceki yıla oranla önemli ölçüde bir artış yakalandı. Geçen yılın aynı döneminde Kuşadası�na 498 turist gemisi sefer yaparken, 516 bin 934 turistte günübirlik olarak giriş gerçekleştirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü'nden alınan istatistiki bilgiye göre yılın ilk 10 ayında günübirlik olarak toplam 533 bin 57 yabancı turist Kuşadası Limanından ilçeye giriş yaptı.

Aynı dönemde Kuşadası limanına sefer yapan turist gemisi sayısı ise 576 olarak gerçekleşti. Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Amerikalılar oluştururken, ABD vatandaşlarını sırasıyla İngiliz, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kore ve Hollanda uyruklu turistler izliyor.
 

Editör: TE Bilişim