Hafta başı, Kuşadası Limanı'na demirleyen İngiliz bayraklı Queen Elizabet 2 isimli gemiyle 2 bin 878, Bahama Bayraklı Brialence of the Seas isimli gemiyle ise 2 bin 960 turist Kuşadası'na giriş yaptı. Önce otobüslerle Efe ve Meryemana'ya götürülen turistler hacı oldu ve ardından tarihi yerleri gezdi. Daha sonra ise Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

Her iki gemi de akşam saatlerinde Kuşadası Limanı'ndan ayrıldı. Kuşadası Limanı bugün gelecek olan, Yunan bayraklı Perla ve Calipso isimli gemileri ağırlayacak. Bayram sürecinden sonraki hafta ile birlikte Kuşadası'na 8 turist gemisi sefer yapmış olacak.

Bu arada, bayram tatili boyunca Kuşadası'ndaki otellerin doluluk oranının ise yüzde 80 seviyelerinde olduğu bildirildi. Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü'nden yapılacak açıklamaya göre, Kuşadası'na bayram haftası boyunca deniz yoluyla ise 20 bin turist geldi. Açıklamada, Kuşadası'ndaki 5 yıldızlı bazı otellerin istenilen doluluk oranını yakaladığı; ancak diğer 3 ve 4 yıldızlı oteller ile belediye belgeli otellerin ise yüzde 30 doluluk oranına ulaştığına dikkat çekilerek, Kuşadası'na bayram süresince günübirlik olarak ise 100 bin kişinin geldiğini kaydetti.

Bayramda beklenilen doluluk oranını yakalayamayan 3 ve 4 yıldızlı otel işletmecilerinin umutları boşa çıktı. Otelciler Birliği Başkanı Şinasi Hurda, rezervasyonlarda kaliteli hizmet veren otellerde yüzde 70 dolaylarında doluluk olduğunu belirterek, "Tesislerimizi yenilemezsek yerli ve yabancı turisti kaybetmeye devam edeceğiz. Her yıl biraz daha kan kaybediyoruz; ama bu noktada özeleştiri yapmak lazım. Sadece makyaj yapmakla bu araba yürümüyor. Artık bunu görmek lazım" şeklinde konuştu. Diğer taraftan, hava sıcaklığı 20 dereceye ulaşınca hem Kuşadalılar, hem de tatilciler sahil bandına akın etti. Sahil bulvarında yazdan kalma görüntüler oluştu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim