Kuşadası Limanı'nda aylık kazancı 20 bin doları bulan zengin turistlerin tercih ettiği kruvaziyer turizmi hareketlendi. Limana nisanda 35, yıl sonuna kadar ise 412 geminin gelmesi bekleniyor.

AYDIN - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kuşadası Lima-nı'na üç kruvaziyer gemisi ya-naşü. Geçmiş yıllara oranla kruvaziyer turizm sezonunu erken racan Kuşadası'na 2005 yılında ocak ve şubat aylarında toplam yedi gemi gelirken, mart ayında 20 gemi geldi. Nisan ayında ise Kuşadası'nı 35 kruvaziyer gemisinin ziyaret edeceği belirtildi.

Kuşadası Limanı'm işleten Ege Porst A.Ş. yetkilileri, sezon sonunda 412 gemi seferi ve toplam 400 bin turistin bu yolla ilçeye gelmesini hedeflediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Yaklaşan yaz sezonu öncesinde kruvaziyer gemileri sayesinde oldukça bereketli günler geçiriyoruz. Nisan ayında kruvaziyer gemilerinin sayısında yüzde 30 oranında artış bekliyoruz. Mart ayında 20 kruvaziyer gemisinin ziyaret ettiği Kuşadası Limanı'na, dün aylık kazancı 20 bin dolar olan Casino Siteleri turistleri taşıyan üç kruvaziyer gemisi yanaştı."

Yetkililer, sabah saatlerindeKuşadası Limanı'na yanaşan Emerald 16, Aegean 1 ve Sea Seven Voyager isimli üç kruvaziyer gemisi ile 3 bin 560 turistin Kuşadası limanı'na geldiğini açıklayarak, şöyle devam etti;

"Her hafta pazar ve sah günleri Kuşadası'na uğrayan Yunan bayraklı Emerald 16 ve Aegean 1 gemisi dördüncü seferlerini düzenlerken. Bahama bayraklı Sea Seven Voyager bu sezon ilk seferini yaptı. Port Saıd Iimam'ndan gelen S. S. Voyager, Kuşada-sı'ndan sonra Pire Limanı'na geçecek. Çoğunluğu Amerikalı olmak üzere Avrupalı turisderi taşıyan Sea Seven Voyager bir gün Kuşadası'nda kalacak. 1S00 yolcu ve 1100 personel kapasiteli S. S. Voyager'ın sezon boyunca 15 sefer düzenlemesini bekliyoruz."

Yetkililer, yeni terminal binası inşaatının devam ettiğini, tamamlandığında ise denizyolu ile Kuşadası'na gelen turistlere modern bir hizmet vereceklerini ifade ederek, "Bölgenin vitrini olan Kuşadası yolcu limanı bundan sonra daha kaliteli ve teknik anlamda en üst seviyede hizmet verecektir" diye konuştu,

 (aa, Radikal)

Editör: TE Bilişim