Kruvaziyer Karadeniz’e dönüyor

Mutlu insanlar kenti Sinop, 2020’de gemi ile seyahat eden yolcularını ağırlamaya hazırlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, görüşmelerin sonuç verdiğini 2020 yılında 8 geminin Sinop limanına yanaşacağını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 ve 2016 yılı araştırmalarına göre ülkenin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olan Sinop’ta kruvaziyer turizminin yeniden canlandırılmasına yönelik girişimlerin olumlu sonuçlanmasının sevinci yaşanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Türkiye Turizm Birliği ve kruvaziyer acenteleri ile uzun zamandır görüşmeler yaptıklarını aktararak, “Görüşmeler neticesini verdi. 2020 itibarıyla 8 gemi ilimizi ziyaret edecek.” dedi.

2014’TE 40 KRUVAZİYER YANAŞMIŞTI

2014 yılında 40 kruvaziyeri ağırlayan kente geçen yıl bir kruvaziyer gelmişti. Bu yıl ise limana yanaşan yolcu gemi olmadı.

Hikmet Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:“Sinop, bölgemizin en çok ziyaretçi ağırlayan kentlerinden biri. Özellikle yaz dönemlerinde kente yoğun ziyaretçi akını oluyor. Tabii biz sadece bununla yetinmek istemiyoruz. Kruvaziyer turizmi 2014 ve 2015 yıllarında ilimizde güzel geçti ancak sonraki yıllar giderek azalma yaşandı. Bunun farklı sebepleri vardı. Şimdi o sebeplerin büyük bölümü ortadan kalmış durumda. Bakanlığımızın da talimatıyla kruvaziyer acenteleriyle yaklaşık bir yıldır yaptığımız görüşmeler neticesini verdi. 2020 itibarıyla 8 gemi ilimizi ziyaret edecek. Ülkemiz ve ilimiz adına hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim