KKTC'de bir ilk  

Ambargo ve izolasyonlar altında bulunan KKTC'ye bugün ilk kez kruvaziyer sınıfında yabancı bandıralı bir yolcu gemisi geldi.

Türkiye'nin güney kıyılarındaki turunu tamamladıktan sonra bu sabah Girne Limanı'na demirleyen 90 metre uzunluğundaki geminin taşıdığı, çoğunluğu İngilizler'den oluşan 100 dolayında yolcu, Girne Belediyesi Halk Dansları Ekibi tarafından gösteri ve çiçeklerle karşılandı.

Bir Amerikan turizm şirketinin Türkiye'nin güney kıyılarında düzenlediği tur kapsamında, KKTC'den Kyrenia Holidays organizasyonuyla ülkeye gelen geminin yolcuları, Girne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra akşam saatlerinde KKTC'den ayrılarak Mısır'ın Port Said Limanı'na hareket ettiler.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ile gemi kaptanı, geminin KKTC'yi ziyareti konusunda basına açıklamalarda bulundular.

BELEDİYE BAŞKANI AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, geminin, ambargo ve izolasyonların sürdüğü bir süreçte ülkeye gelerek Girne Turizm Limanı'na demirlemesinin önemli ve memnuniyet verici bir olay olduğunu söyledi.

“Gemi yaklaştığında turistleri, halk dansları ekipleri ve çiçeklerle karşıladık. Bu çok güzel bir olay. Devamının gelmesini diliyoruz” diyen Aygın, Kıbrıslı Türkler'e uygulanan haksız ambargo ve izolasyonların insani olmadığını belirterek, “yaşanan gelişmenin Ada'da iki toplumun kaynaşması ve barışa katkı yapabileceğine” işaret etti.

Aygın, “Ülkeye gelmek isteyenlere ve Kıbrıslı Türkler'in dünyayla bütünleşmesine engel çıkarılıyor. Ziyaret, bu durumun düzelmesine olanak sağlar. Umarız arkası gelir. Ziyaretin Kıbrıs'ta iki toplumun kaynaşması ve barışa katkı sağlayacak şekilde algılanmasını diliyoruz” dedi.

ALMAN KAPTAN: “GİRNE'YE GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Geminin Alman asıllı kaptanı da yaptığı kısa açıklamada, Baltık Denizi, Akdeniz, Ege, Karadeniz, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu arasında seyreden 120 yolcu kapasiteli kruvaziyer sınıfı gemiyle Girne Limanı'na demir atmaktan duyduğu
memnuniyeti dile getirdi.

Alman kaptan, 10 yıldan beri sefer düzenledikleri bölgede ilk kez Girne'ye geldiklerini ve sıcak bir biçimde karşılandıklarını söyledi.

“Ülkeye ilk gelen yabancı bandıralı yolcu gemisi olduğumuzu öğrendim. Halk dansları ve çiçeklerle karşılandık ve bu ülke ile insanı hakkındaki edindiğim ilk izlenimim olumlu yönde” diyen kaptan, Girne Limanı'na gelmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Alman kaptan, ilk kez geldiği Kuzey Kıbrıs'a beğenisini ifade ederken, “Emekli olduktan sonra buraya yerleşebilirim” dedi.(aa)

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim