Kemer'e su altı müzesi 

DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, dalış turizmini geliştirmek amacıyla Ay ışığı Koyu girişinde Türkiye'nin ikinci su altı müzesi kurmak istediklerini belirtti.

ANTALYA - Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İnanç Kendiroğlu, Kemer'de Türkiye'nin ikinci su altı müzesini kurmak istediklerini belirtti.

Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, DTO üyeleri Levent Aslan, Kubilay Yakar ve Kemer Su Sporları Derneği Başkanı Abdurrahman Aydın ile birlikte Kemer ilçe Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Gül'ün her zaman denizcilerin ve sektörün yanında olduğunu bölgedeki denizcilere her zaman destek verdiğini belirten DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu,  Dünyada ikinci Avrupa ve Türkiye'de ilk olan Side su altı müzesinden sonra, ikinci su altı müzesini Ay ışığı koyu girişine yapmak istediklerini söyledi.

Turizmle ilgili gelişmelerin de oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade eden Kendiroğlu, ''Almanya'dan güzel haberler geliyor. Almanya'da Türkiye algısı da artık olumlu gelişiyor. Geçen yılki olumsuz düşünce ve haberler yok. Almanlar tekrar Türkiye'ye Antalya'ya gelecek. Antalya DTO olarak deniz turizminin de geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için çeşitli projelerimiz var. Bunlardan biri de Kemer Ay Işığı koyuna Türkiye'nin ikinci  su altı müzesini yapmak istiyoruz.  Bu projeler ülkemiz ve bölgemiz için çok güzel tanıtım aracı olacak'' dedi.

Kendiroğlu, Ay ışığı koyunda yapmak istedikleri su altı müzesini turizm sezonuna yetiştirmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, su altı müzesine olumlu baktıklarını ve gerekli destekleri vereceklerini bildirdi.

DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu ve Belediye Başkanı Gül karşılıklı olarak birbirlerine ziyaret anısına plaket takdim ettiler. 

Editör: TE Bilişim