KADIKÖY'ÜN PLAJ HASRETİ BİTTİ

Kadıköy'de tam 40 yıl sonra hasret bitti. Caddebostan Halk Plajı'ndan sonra şimdi de tarihi Fenerbahçe Plajı, Beach Clup olarak Kadıköylüler'in hizmetine açıldı.

Kadıköylüler'i 40 yıl aradan sonra denizle buluşturan Caddebostan Halk Plajı'ndan sonra, Tarihi Fenerbahçe Plajı da, Beach Club olarak Kadıköy halkının hizmetine sunuluyor. Plajın açılışı nedeniyle, bu akşam renkli bir tören düzenlendi.

Fener Kalamış Caddesi üzerinde, yıkılan Piramit Alışveriş Merkezi'nin yerine kurulan Beach Club'da düzenlenen törene, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, sanatçı Müjdat Gezen, manken Tülin Şahin ile davetliler katıldı. 

Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'ü güzel bir kent haline getirdiklerini belirterek, "Bu, açtığımız 2. plaj. Burası deniz sezonuna tam olarak yetişmedi. Daha çok güneşlenme ve eğlence yeri olarak bu yaz kullanılacak. Buraya yaklaşık 500 bin YTL harcandı" dedi. 

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu ise, Kurbağalıdere'nin ıslahı halinde Kadıköy'de daha rahat denize girilebileceğini söyleyerek, "Burada bu yıl denize girilebilir mi bilmiyorum ama seneye belki girilir. Zaten önümüzdeki seneler için çok iyi bir yatırım yapmışlar. Fenerbahçe ve Kadıköy'deki başkanlar hep iyi yatırımlar yapıyor" diye konuştu. 

Kadıköy halkına 170'i şezlonglu olmak üzere 400 kişiye aynı anda denizden yararlanma hizmeti verecek olan Fenerbahçe Plajı'nın açılışı, görkemli gösterilere sahne oldu. Davetliler, Brezilya'dan özel olarak davet edilen Samba Brasil Grubu'nun dans şovu, havai fişek gösterisi ve daha sonra caz konseriyle coştu. 

Salı gününden itibaren hizmete girecek olan Fenerbahçe Plajı'nın girişi ücretli olacak. Gündüz plaj, gece ise cafe-bar olarak hizmet verecek olan Fenerbahçe Beach Club'a gelenler, ödeyecekleri 15 milyon lira karşılığında soğuk bir meşrubat, havlu-şezlong ve şemsiye hizmetini de ücretsiz olarak alacak.

Bizans döneminde İmparator Justinyanus'un eşi Theodora'nın denize girdiği yer olarak bilinen Fenerbahçe Burnu'nda hizmete girecek olan yeni Fenerbahçe Plajı, 4 bin metrekarelik alana kuruldu. Mısır'dan ithal edilen 35 yetişkin palmiye ağacı ile süslenen plaja, Tekirdağ'dan getirilen 400 metreküp kum ve Edirne'den alınan çim serildi.

Özel güneşlenme kabinleri ve minderleri, bambu şezlongları ile şık bir Trbet mekan haline getirilen plajda modern soyunma kabinleri, özel duş ve tuvaletler, özürlü tuvaletleri, kafeterya ve restaurant da yer alıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim