“İzmir, turizmin parlayan yıldızı olacak”
 
Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak" konulu konferansa katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İzmir’in yakın bir gelecekte her yönüyle turizmin parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Türkiye'nin turizm ile ilgili tüm kamu ve önde gelen sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen, Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı’nın organize ettiği "Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak" konulu konferansta, İzmir ve yakın çevresinin turizm alanında atabileceği adımlar masaya yatırıldı. Konferansa İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman da katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevrenin korunması ve turizmin geliştirilmesi konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Vekili Karaman, “Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak” kavramları, 5216 sayılı yasayla sınırları genişleyen ve kendisine bağlı 57 belediye ile birlikte çok geniş bir alana hizmet götüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceliklerinden birisidir” dedi.

Özellikle fuarcılık ve kongre turizmi alanlarında başlatılan projelerin, yakın bir gelecekte İzmir’in, bulunduğu coğrafyanın en önemli kentlerinden birisi haline gelmesini sağlayacağını belirten Karaman, şunları kaydetti:

“Gaziemir’de, Ege Serbest Bölgesi’nin bitişiğinde belirlediğimiz 337 bin metrekarelik alanda, yeni bir fuar alanı ve kongre merkezi yapmak üzere çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulacak 100 milyon dolar sermayeli bir şirketle, hem İzmir’de fuarcılığa ve kongrelere olan talebi karşılayacak hem de yüksek standartlarıyla İzmir’in fuarcılıktaki yıldızını daha da parlatacak bir oluşum ortaya çıkmıştır”

Yapımı devam eden Adnan Saygun Kültür Merkezi ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın, İzmir’in turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İzmir ve yakın çevresini ayağa kaldıracak Yarımada ile ilgili projenin de çok kısa bir süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.
 
Arıtmasız yerleşim kalmayacak

Yakın bir zamana kadar kötü kokusuyla çevresini rahatsız eden ve canlı yaşamının yok olmaya yüz tuttuğu İzmir Körfezi’nin uzun ve sabırlı çalışmalarla, bugün neredeyse “Mavi Bayrak adayı” konumuna ulaştığını ifade eden Karaman, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bağlanan ilçe ve beldelerle birlikte arıtması olmayan tek bir yerleşim bölgesi bırakmayacağız. Her yönüyle İzmir, yakın bir gelecekte, turizmin yükselen değeri olacaktır.

Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Konferansın sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ve turizm konularında yaptığı duyarlı çalışmalar nedeniyle Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Molu, Başkan Vekili Karaman’a bir plaket sundu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim