İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Dünya Seyahat Ödülleri kapsamında, İzmir'in, Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde ''turizm oscarını'' kazanması ile kruvaziyer turizmdeki başarılarının tescillendiğini belirtti.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, dünya çapında turizm oscarı olarak nitelendirilen Dünya Seyahat Ödülleri'nde (World Travel Awards), İzmir'e Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu ödülünün dün gece Antalya Belek'te düzenlenen törenle verildiğini, bu ödülle İzmir'in Avrupa'nın 13 önemli kentini geride bırakarak birinci olduğunu kaydetti.

İngiltere'de bulunan Dünya Turizm Oscarları komitesine nisan ayında yaptıkları başvurunun sektör duayenleri tarafından değerlendirildiğini anlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

''İzmir'e, Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu kategorisinde ödül kazandırdık. İzmir'in kruvaziyer turizminin gelişmesi için yürüttüğümüz çalışmalar ve bu konudaki başarımız, sektör duayenleri tarafından tescillendi. İZTO olarak bu ödülü almamız için oy kullananlara, jüriye, İzmir'in kruvaziyerdeki bu başarısına katkı sağlayan tüm üyelere ve kent halkına teşekkür ediyoruz. Ödülü güzel İzmir'e armağan ediyoruz.''

İzmir'in kruvaziyer turizminde yakaladığı başarı grafiğiyle, kruvaziyer şirketlerinin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Demirtaş, bu yılın sonunda kruvaziyer turizmde 650 bin yolcuya ulaşacaklarını belirtti.

Demirtaş, İZTO'nun kruvaziyer turizmini geliştirmek için yaptığı çalışmalar sonucu, 2010 yılında da 141 seferde 355 bin 899 yolcunun kente geldiğini ifade etti.

Kış aylarında da kruvaziyer gemi ağırlamaya yetkin, güvenli bir limana sahip İzmir'de, gelecek yıl 1 milyon yolcuyu hedeflediklerini ifade eden Demirtaş, ''Bu rakamları daha da üst noktalara taşıyabilmemiz için tanıtım çalışmalarımızı artırmamız gerekiyor. Dünya Turizm Oscarını alarak, kentimizin tanıtımı açısından da çok önemli bir kazanç sağladık. İzmir, özellikle son yıllarda yıldızı parlayan ve keşfedilmekte olan bir destinasyon. Bu ödülle birlikte dünya çapında güzel İzmir'imizin adını duyurduk'' ifadelerini kullandı.

Demirtaş, İzmir'in bu ödülü, Amsterdam-Hollanda, Atina-Yunanistan, Cannes-Fransa, Kopenhag-Danimarka, Dubrovnik-Hirvatistan, Lizbon-Portekiz, Oslo-Norveç, Reykjavik-İzlanda, St.Petersburg-Rusya Federasyonu, Stockholm-İsveç, Venedik–İtalya, Bodrum ve Antalya'yı geride bırakarak aldığını kaydetti.

Bu yıl 18. kez düzenlenen World Travel Awards'de, en iyi havayolu, en iyi havaalanı, en iyi resort, en plaj destinasyonu, en iyi butik otel, en iyi şehir oteli, en iyi kruvaziyer destinasyonu, en iyi kruvaziyer limanı, en iyi seyahat acentası, en iyi destinasyon gibi kategoriler yer alıyor.

Editör: TE Bilişim