İzmir"den gemi turizmi atağı

İzmir, kruvaziyer turizmini sevdi. Yılın ilk 8 ayında kruvaziyer gemilerle gelen turist sayısı geçen yılın 12 aylık rakamlarını geçti.

İZMİR - Bu yıl gemiyle gelen turistlerin yüzde 50"si tüm gününü kentte geçirdi ve önemli miktarda döviz bıraktı.Sektör temsilcileri İzmir "de kruvaziyer gemilerin yanaşacağı yeni bir limanın yapılmasını da istiyor.Aydın "ın Kuşadası ilçesi, yıllardır bölgenin kruvaziyer turizm merkezi olarak bilinirdi.

Ancak, iki yıl önce İzmir Ticaret Odası "nın girişimleriyle başlatılan İzmir seferlerine ilgi de her yıl arttı .

Geçen yıl kente gemilerle 183 bin 198 turist gelirken bu yıl ağustos ayı sonunda turist sayısı 186 bin 132"yi buldu. Gelen turistlerin büyük bölümünün de kentte bol miktarda alış veriş yaptığı belirlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof . Funda Yercan, kruvaziyer yolcuları İzmir "de gecelemek istediklerini belirterek "İzmir "i ve çevresini tanımak istiyorlar. Dolayısıyla bu da bizim bölgemiz için ekonomik olarak da bir katkı oluşturacaktır. ne kadar fazla kalırlarsa bizim için çok iyi olacak ekonomiye katkı olacak. İzmirin popüleritesi artacak. Harcamalarda bir artış söz konusu, özellikle gelir gruplarına bağlı olarak bir artış söz konusu. Daha çok eğitimli, yaş itibariyle de ortalama olarak 40-59 yaş arasındaki grup harcama yapmaya eğilimliler. dedi.

İzmir "e gemiyle gelen turist sayısının yıl sonuna kadar 320 bine ulaşması bekleniyor.

Sektör temsilcileri İzmir "de kruvaziyer gemilerin yanaşacağı yeni bir limanın yapılmasını da istiyor.

NTV-MSNBC

Editör: TE Bilişim