İstanbul - Yalta Seferleri Ertelendi

15 Nisan tarihinden itibaren Yalta-İstanbul-Yalta seferlerini yapması planlanan “Adriana” adlı geminin sahipleri, seferleri belirsiz süreyle ertelediklerini açıkladı.

Yalta Limanı Müdürü Dmitriy Petrov, krymedia.ru sitesine yaptığı açıklamada, “Adriana” adlı geminin sahipleri seferlere “ara vermeye” karar verdiğini, ancak 1 Mayıs tarihine kadar seferler konusunda karar alacaklarını bildirdi. Petrov, “Gemi sahipleri halen İngiltere’de bulunuyor. Yolcu sayısı, sefer tarifesi vs. konularında gerekli işlemleri yapıyor” dedi.

Yalta Limanında gemi sahipleri için en uygun maddi koşullar oluşturulduğunu ve istendiği zaman “Andriana” gemisini kabul etmeye hazır olduklarını belirten Petrov, “Tüm gerekli anlaşma ve sözleşmeler imzalandı, sadece gemi sahiplerinin kararını bekliyoruz” diye kaydetti. Kırım Turizm Bakanı Yardımcısı Olga Burova, “Adriana” adlı geminin 15 Nisan tarihinden itibaren Yalta-İstanbul-Yalta seferleri yapmaya başlayacağını açıklamıştı. 26 Mart tarihinde açıklama yapan Burova, Adriana adlı geminin Yalta’ya haftada bir sefer yapacağını söyledi. Kırım Turizm Bakanlığı, söz konusu seferlerden Şubat ayının sonunda da söz etmişti. 24 Şubat tarihinde Olga Burova, “Tatil ve Turizm Bakanlığı Kırım ile Türkiye arasında ulaşımın olmasını istiyor. Adriana gemisiyle Kırım’ı ziyaret edebilecek Türk turistler için Kırımlı tur operatörleriyle birlikte geminin sefer saatlerine uygun olan özel turlar yapmaya hazırız” diye konuştu.

UKRAYNA VE TÜRKİYE DEVLETLERİNİN KIRIM'A GEMİ SEFERİNİN YAPILMAYACAĞINA DAİR KARARI VAR

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bir yazı yazarak Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Kerç Limanı'nda bazı yerlerin kapatıldığı bilgisini verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı uyarıda Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun 30 Nisan 2014 tarihinde kabul ettiği bir kararname ile, Kerç Limanı dahil Kırım’da bulunan 27 adet hava ve deniz limanına ilişkin geçiş ve kontrol noktalarının geçici olarak kapatıldığı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na iletildi. Ayrıca, Ukrayna Büyükelçiliği 14 Mayıs 2014 tarihli notasıyla, ilhak altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne ancak özel izin alarak ve Ukrayna’nın sınır kapısı kontrol noktaları üzerinden giriş yapılabileceği, söz konusu uygulamanın ihlali durumunda ise para ve hapis cezası uygulanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim