D-MARİN DİDİM’E 5 ÇIPALI YAT LİMANI İŞLETME BELGESİ
 
Doğuş Grubu’na bağlı olarak D-Marin Marinalar Grubu içinde faaliyet gösteren D-Marin Didim, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 5 Çıpalı Yat Limanı İşletme Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk Türk marinası oldu.

2009 yılında D-Marin Marinalar Grubu bünyesinde hizmete giren D-Marin Didim; T.C.  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 Çıpalı Yat Limanı İşletme Belgesi’ne layık görülen ilk marina oldu. Yat kulübü, SPA, beach club, restoran ve cafe, fitness center, yüzme havuzu, helikopter pisti, tenis kortu gibi ayrıcalıklı tesisleriyle 5 çıpa almaya hak kazanan D-Marin Didim; 70 m’ye kadar 576 yat bağlama ve 600 yatlık kara park kapasitesi, tecrübeli ekibi ve sunduğu hizmet kalitesiyle Akdeniz’in en kapsamlı yat bakım, onarım ve kışlama merkezi olarak hizmet veriyor.

D-Marin Didim, önceki yıllarda da Uluslararası Yat Limanları Birliği (THYA) tarafından da 5 altın çıpa ile ödüllendirilmişti. D-Marin Göcek ve D-Marin Turgutreis ise daha önce THYA tarafından verilen ödüllerini, geçtiğimiz günlerde 3 yıl süre ile yenilemeye hak kazandılar. Bugüne kadar, THYA tarafından D-Marin Marinalar portföyünde bulunan beş marinaya layık görülen 5 Altın Çıpa Ödülü, marinaların kalite ve hizmet standartları göz önünde bulunarak yapılan değerlendirmeler sonucu veriliyor.

Aldığı ve yinelediği 5 Altın Çıpa Ödülleri’yle hizmet kalitesini bir kez daha ortaya koyan D-Marin Marinalar Grubu; Yunanistan, Hırvatistan ve Türkiye’de yer alan 10 marinası ile sektörde bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda hızla ilerliyor.

D-Marin Marinalar Grubu Hakkında;

Son yatırımlarıyla Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi'ndeki en büyük uluslararası marina ağına sahip olan D-Marin Marinalar Grubu, sektördeki operasyonlarına Grubun ilk marinası olan D-Marin Turgutreis ile 2003'te başladı. Ardından 2009 senesinde Grubun 2. marinası olarak D-Marin Didim operasyonlarına başlarken, 2010 senesinde D-Marin Göcek Gruba katıldı. Dalaman'da yapılacak D-Marin Dalaman'ın inşaatına ise 2013 yılı içerisinde başlanması planlanıyor.

D-Marin, 2009 senesinde Türkiye dışına açılarak Hırvatistan'daki yatırımlarına D-Marin Mandalina ile başladı. Ardından Nisan 2012'de Hırvatistan'ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve şehir marinası konseptindeki D-Marin Borik de D-Marin Marinalar Grubu bünyesine katıldı. D-Marin Marinalar Grubu, Aralık 2012'de Akdeniz'in en büyük marina ağı olan ve toplamda 21 marinası bulunan Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Group'un %6,92 hissesini alarak Hırvatistan'daki yatırımlarını daha da genişletti.

D-Marin Marinalar Grubu, yatırımlarına uluslararası pazarda diğer ülkelerde de devam ediyor. Aralık 2012'de Atina Borsası'na kote olan, Lamda Development SA kontrolündeki 'Flisvos Marina' ile yüzde 50 ortaklık yaparak Atina'da süper yatlara özel hizmet veren birinci sınıf, ultra lüks bir marinayı zincirine katan D-Marin, bu ülkedeki ikinci anlaşmasını da yine Atina Borsası'na kote olan bir başka kuruluşla, Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping SA ile yaptı. Bu anlaşmayla Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını portföyüne ekleyen D-Marin Marinalar Grubu, 3 ülkedeki toplam bağlama kapasitesini yaklaşık 9.000'e çıkardı.

D-Marin Marinalar Grubu, pazar lideri bir marina ağı kurma hedefiyle Akdeniz ve Adriyatik bölgelerindeki prestijli marinalara odaklanırken, stratejik satın alma ve yönetim ortaklıklarıyla Avrupa'daki ağını her geçen gün geliştirmektedir.
Editör: TE Bilişim