Herşey Dahil Sistemi Tekne Sattırıyor

ALANYA'DA her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste denizde tur düzenleyen bazı tekneler otellerde uygulanan Herşey Dahil (HD) sisteminden dolayı satışa çıkarıldı. Tekne sahipleri, HD sistemiyle çalışan işletmelerin turistleri otellere hapsetmesinden yakındı.

Alanya'da otel ve teknelerin çoğu 2009 turizm sezonuna hummalı bir şekilde hazırlanırken, sezona umutsuz bakan bazı turcular ise çareyi teknelerini satmakta arıyor. İngilizce ve Almanca 'satılık' yazıları asılan tekneler, 50 bin ile 150 bin TL arasında alıcı arıyor. Geçen yıl sezonda iş yapamadıklarını belirterek son yıllarda turistik otellerde yaygınlaşan HD sistemine tepki gösteren tekneciler, uygulanan sistemden dolayı çarşı içinde ve iskelede dolaşan turist sayısında ciddi düşüş yaşandığı ifade ediyor.

Alanya'da 13 yıldır turistlere tur düzenleyen Hüseyin Yıldırım, işletmelerde uygulanan sistemden dolayı ilçedeki bütün esnafların kan ağladığını belirtti. Tatil için ilçeye gelen turistlerin otelden dışarı çıkmak gibi bir gereksinimlerinin olmadığının altını çizen Yıldırım, turistlerin yiyecek, içecek, giyecek, spor, eğlence gibi bütün ihtiyaçlarını otel içinde gerçekleştirdiklerini aktardı. "HD sistemi, turizme hizmet veren esnaflara bir ihanettir" diyen Yıldırım, esnafların kalkınabilmesi için yetkililerin sistemle düzenlemeler yapması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim