Güllük, yat turizmine hazırlanıyor    

Türkiye'de donanım ve kapsam bakımından en popüler limanları arasında yer alan Bodrum ve Yalıkavak yat limanlarına turizmde yıldızı parlayan Güllük yat limanı da ekleniyor.

Milas'a bağlı Güllük beldesinde eski limanın yeni yere taşınmasının ardından, boşalan deniz alanlarının yat turizmine açılması konusunda Güllük Belediye Başkanlığı tarafından yeni bir proje çalışması programa alınıyor.

Körfezde yerleşik bir belde olması itibariyle Güllüğün yat turizmine son derece uygun bir coğrafi konumu bulunduğunu belirten Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, yat turizmi projesinin gerçekleşmesi ile beldeye önemli bir gelir kapısının açılacağını da söyledi.

Bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü ve ilgili kuruluşlarla da görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Kayrakçı, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından kurulacak yat limanının barınma kapasitesinin belirleneceğini ifade etti. Kayrakçı yat limanı ile ilgili alanların da bu çalışmalar sonrasında netlik kazanacağını belirtti.

Türkiye'de hizmet veren limanların büyük bir bölümünün Ege'nin güneyinde ve Akdeniz kıyılarında yoğunlaştığını belirten Kayrakçı, bunlara örnek olarak, Bodrum, Marmaris, Göcek, Fethiye, Kaş, Kalkan, Finike, Kemer ve Antalya yat limanlarını gösterdi. Kayrakçı Tükiye'de limanların belediye ve özel işletmeli limanlar olarak hizmet verdiğini hatırlattı.(aa) 

Editör: TE Bilişim