'Gemilerimizin inşasını Türkiye'de yapabiliriz'

Avrupa'nın en büyük filosuna sahip, 1.6 milyar Euro cirolu İtalyan kruvaziyer şirketi Costa Crociere'in yeni gemisi Costa Serena, önceki gün İstanbul'a geldi. Bir basın toplantısıyla gemiyi tanıtan şirketin CEO'su Gianni Onorato, toplantı öncesi sorularımızı yanıtladı. 12 gemiye sahip şirketin tüm gemilerinin İtalya'da yapıldığını belirten Onorato, "Eğer fırsat olursa ve Türkiye bu büyüklükteki gemilerin yapımında rekabetçi bir konuma gelirse, biz de gemilerimizi burada yaptırmaya başlayabiliriz" diye konuştu.

* Costa Crociere neden İstanbul'u da limanlarının arasına katmaya karar verdi?

Türkiye pazarında büyümeyi istiyoruz. Çünkü Türkiye bizim için gelişmekte olan bir ülke. Şu anda önümüzdeki dönemde bizimle yolculuk edecek olan rezervasyon yaptırmış bin Türk yolcumuz var.

* Turizm sektöründe kruvaziyerin payı giderek artıyor. Bunun nedeni ne?

Kruvaziyer turizmi eskiden insanlara pahalı geliyordu. Bugün baktığınızda bu fiyatlar oldukça rekabetçi durumda. Sezona göre değişmekle birlikte bir haftalık bir seyahatin fiyatı, bin 500 Euro civarında. Bu fiyatın 700 Euro'ya düştüğü de oluyor.

* Gemide kaç yolcu ve kaç çalışan bulunuyor?

Gemide, 50 farklı ülkeden 3 bin 780 yolcu bulunuyor. Yine 32 farklı ülkeden bin 100 çalışanımız var. Çalışanların yüzde 30'u İtalyan. Önemli bir bölümü ise Filipinler ve Endonezya'dan. Bunun nedeni, bu iki ülkede, çalışanların eğitim aldığı okullarımızın olması. Çalışanlarımız arasında bir de Türk var. Restoran müdürü ve işinde çok başarılı olduğunu duyuyorum.

* Artık dünyanın pek çok ülkesi özellikle yat yaptırmak için Türkiye'yi seçiyor. Siz gelecekte gemilerinizi Türkiye'de yaptırmayı düşünür müsünüz?

Bizim gemilerimizin tamamı İtalya'da yapıldı ve yapılıyor. Biz düşük maliyete değil yüksek kaliteye bakıyoruz. Bu çapta bir geminin yapımı ortalama 20 ay sürüyor ve çalışan sayısı, bin 500 ile 2 bin arasında değişiyor. Bu sadece gemiyi inşa edenlerin sayısı değil. Mesela 450 milyon Euro'luk Costa Serena'nın içinde sergilediğimiz resimlerin maliyeti 2 milyon Euro. Gelecekte Türkiye'de tüm bu konularda rekabet edebilecek bir fırsat görürsek elbette gemi yapımımızı buraya kaydırırız.

* Toplam kaç geminiz var?

12 tane. Üç tanesinin yapımı ise sürüyor. İki tanesi 2009'da, diğeri ise 2010 yılında denize açılacak.

* Kruvaziyer turizmi yakın dönemde nasıl gelişecek?

Turizm sektörü içindeki payının giderek artacağını söyleyebilirim. Bugün ABD nüfusunun yüzde 3'ü seyahatlerinde kruvaziyeri tercih ediyor. Bu oran Avrupa'da sadece yüzde 1. Yakında Avrupa da ABD'yi yakalayacak ve sadece bu sayede bizim pazarımız üç kat büyüyecek.

Yolcu Sayısı 15 Bine Çıkacak

BASIN toplantısında konuşan Costa Crociere'in Türkiye temsilcisi Setur'un Genel Müdürü Üstün Özbey, Türkiye'deki kruvaziyer yolcu sayısının geçtiğimiz yıl 5 bin olduğunu belirterek, "Bu sene, bu sayı 15 bine çıkacak" dedi. Özbey, kruvaziyerin 5 yıldızlı otelden daha ucuza, daha lüks seyahat olanağı sağladığını söyledi.

23 Katlı Apartman Yüksekliğinde

* 13 bar
* 4 yüzme havuzu
* 1 sinema ve tiyatro
* 2.154 metrekare Spa merkezi
* Boyu: 290 metre
* Yüksekliği: 69.4 metre
* Genişliği: 35.5 metre
* 5 restoran

Kaynak: EBRU ERDOĞAN /SABAH

 

Editör: TE Bilişim