Gemi dolusu lezbiyen geldi 
 
Kuşadası'na gemiyle 950 lezbiyen geldi. Gaylerin gemiden inmesine izin vermeyen Kuşadası lezbiyenlere kucak açtı.

KUŞADASI Limanı'nın bugünkü konukları lezbiyenler oldu. 2000 Yılında gaylerin gemiden inmesine izin verilmeyen Kuşadası'nda, lezbiyenlere kucak açıldı. Gemiden inen lezbiyen turistler hiçbir sıkıntı yaşamadı.

Bu sabah Kuşadası Limanı'na yanaşan Hollanda bandralı `Weendam' adlı yolcu gemisiyle 950 lezbiyen geldi. Dünyanın en büyük lezbiyen kulübü Olivia üyelerinden oluşan grubun seyahat ettiği Weendam gemisi, bu sefer için personel değiştirdi. Gemide erkek sinekle bile karşılaşmak istemediklerini söyleyen kulüp üyelerinin istekleri doğrultusunda düzenlemeler yapıldı. Erkek personelin yolcularla karşılaşmamaları için çalışma saatleri düzenlendi. Kuşadası gezileri sırasında da rehberlerin kadın olmalarına dikkat edildi. Çekingen oldukları gözlenen çiftler, ilgi dolu bakışlardan rahatsız oldu.

Yunanistan'ın Mikanos Adası'ndan gelen Weendam yolcu gemisinden inen lezbiyen çiftler tur otobüsleriyle ilk önce Efes ve Meryem Ana'ya gitti. Çoğunluğunu Amerikalı çiftlerin oluşturduğu zengin turistler, Kuşadası çarşılarını da gezdi. Geminin akşam saatlerinde, Yunanistan'ın Pire Limanı'na gitmek üzere Kuşadası'ndan ayrılacağı bildirildi.

Tur acentesi Sea Song Bölge Temsilcisi Mert Kavafoğlu, "Turizm turistle yapılır. Ülkemize gelen turistin kim olduğu veya cinsel eğilimi ne olduğu bizi ilgilendirmez. Saat 07.00'de Kuşadası Limanı'na Weendam adlı yolcu gemisiyle gelen turistlerin, bizim için diğerlerinden farkı yok" dedi.

GAY'LER GEMİDEN İNDİRİLMEMİŞTİ

Kuşadası Limanı'na 2000 yılının Eylül ayında gelen 833 Amerikalı gay turist, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda karaya indirilmemiş ve uluslararası skandal yaşanmıştı. Aynı geminin gay yolcuları, İstanbul'da ayaklarına kırmızı halı serilip karşılanarak gönülleri alınmıştı.

Kaynak: Vatan Gazetesi

Editör: TE Bilişim