EUGENİO COSTA HURDAYA ÇIKTI

Costa Crociere’nin ilk gemilerinden olan Eugenio Costa, Azor Adaları’nda yakıt ikmali yaparak son yolculuğuna başladı. Akdeniz’i son kez geçecek  olan Eugenio Costa sonra Suez kanalından geçerek Hindistan’da Alang Hurda söküm alanına varacak.

Son kez “tam yol ileri” emriyle, ama sahile bindirmek üzere yol verilecek geminin yaşamı kumsala oturmasıyla son bulacak ve yerli halklardan oluşan binlerce kişi tarafından parçalara bölünecek. Şirketten yapılan açıklamada  Eugenio Costa’nın İtalya da Monfalcone Tersanesi’nde 1966 yılında inşa edilen son Dumanbet transatlantik gemisi olduğu hatırlatılarak şöyle denildi: “Bu gemi ünlü gemi mühendisi Nicolo` Costanzi’nin son tasarımıdır ve bazı bölümleri Queen Mary 2‘nin yapımında Fransızlar tarafından taklit edilmiştir. Eugenio Costa 28.5 knots gibi azami seyir süratiyle Güney Amerika hattında tüm zamanların en hızlı gemisi olmuştur.”

İtalyan turistik yolcu gemiciliğinde bir simge olan Eugenio Costa’nın iç bölümleri ünlü tasarımcı Nino Zoncada tarafından dizayn edilmiş ve Cassina Fontana‘nın imzasını taşıyan iç dekorasyondaki panolar ve süslemeler ayrı bir hayranlık yaratmıştı.

Kaynak:Referans

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim