Dünyanın en pahalı yatı Marmaris'te
 
 
Ender TÜRKKAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)
 
 AMERİKAN finans dergisi FORBES'ın, Eylül 2003'te dünyanın en pahalı yatı ilan ettiği 75 milyon dolar değerindeki ‘PARAFFIN’ adlı yat, Marmaris'e geldi. Magazin dergilerinde haftalık kirasının 350 bin dolar olduğu belirtilen PARAFFIN'de kimin ya da kimlerin bulunduğu hakkında bilgi verilmedi.


ABD'deki Yankee Candle Company'ye ait, 2001 yılında Hollanda'nın Feadship tersanesinde inşa edilen, Guernsey bayraklı, 60 metre uzunluğundaki lüks yat, öğlen saatlerinde Marmaris Netsel Marina'ya demirledi. “www.CharterWave.com’ adlı internet sitesinde haftalık kirasının 320 bin ile 350 bin dolar arasında olduğu belirtilen yat ve içindekiler hakkında gerek marina yetkilileri gerekse PARAFFIN çalışanları tüm ısrarlara karşın bilgi vermedi. Yattan inen ve aksanlarından ABD'li oldukları anlaşılan, ellerinde Nikon marka profesyonel fotoğraf makineleri bulunan yat personeli, “Konuşamayız. Yat ve içindekiler hakkında bilgi vermemiz yasak” dedi. Biri kadın olan 2 personel, kendilerinin de görüntülenmesine izin vermedi. İçinde bir sürat teknesi ile bir de jet-ski bulunan yatın güvertesinde dolaşanların kimler olduğu öğrenilemedi.

1907'den bu yana yat sektörüne yönelik yayın yapan ‘Yachting’ dergisine göre; yatın yıllık işletim masrafı 1 milyon doları geçiyor. Yatta, jakuziden özel jimnastik salonuna kadar her türlü konfor bulunuyor, lüks yemek salonunda ise 22 kişiye aynı anda servis yapılabiliyor, aynı salonda 400 şişe şarap, 450 şarap kadehi bulunuyor. Görenlerin hayranlıkla baktığı PARAFFIN, geçen yıl da Monaco sahillerinde görüntülenmişti.

Hürriyet
 

Editör: TE Bilişim