KRUVAZİYER TURİZMİNDE MÜŞTERİ PORTFÖYÜMÜZÜ YARATALIM

Türkiye, kruvaziyer turizminin önemini keşfetti. Görüşmeler yapıldı, girişimlerde bulunuldu. İzmir’e gelen kruvaziyer gemi ve yolcu sayısında artış yaşandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, Türkiye’nin, Pazar büyüklüğü 25 milyar ABD doları bulan kruvaziyer turizminden pay alabilmek için atılıma geçtiğini söyledi.

Kruvaziyer turizminde Türkiye’nin kendi müşteri portföyünü yaratması ve dışa bağımlı olmaktan kurtulması gerektiğinin altını çizen Dologh, “Ülkeden de kruvaziyer gemisine binen yolcu olmalı” dedi. 

Bu konuda armatörlere büyük görevler düştüğünü dile getiren Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz yıllarda Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak Türkiye ve İtalya’da gerekli girişimlerde bulunarak armatörlerin programlarına İzmir’i almalarını sağladık. Bunun yanında, Bakanlığın kamu limanlarındaki liman hizmetlerinde indirim yapması ve İzmir Ticaret Odası’nın da her turist için 2 ABD doları ayakbastı ücreti ödemesiyle İzmir’e  kruvaziyer turizmi ile gelen yolcu sayısında artış yaşandı. 2003 yılında İzmir’e yılda yalnızca 8 kruvaziyer gemisi gelirken, 2004 yılında 32, 2005 yılında 26 kruvaziyer gemisi, yaklaşık 135 bin turisti İzmir’e getirdi. Bu yıl sonunda tahmini sayı ise 87 kruvaziyer gemisi ve 150 bin turist. Kruvaziyer turizminde 2007 yılına ait rakamların daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Gelen gemi ve turist sayısında önemli artışlar yaşanacak. Costa’nın ardından sektördeki diğer dünya devi MSC’nin uğrak limanları arasına girmeyi başaran İzmir’in, kruvaziyer turizminde önemli atılımlar yapacağına inanıyorum.”

Dologh ayrıca, kruvaziyer turizminin gelişimi konusunda hükümetlere ve özel limanları işleten kuruluşlara büyük görevler düştüğünü, konu ile ilgili projelere önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Nuran Can-İZMİR

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim