Dev yolcu gemisi "Rotterdam" Marmaris'te

 Gemide çoğu ABD'li, Japon, Hollandalı ve Kanadalı bin 500 kadar yolcu ile 600 personel bulunuyor

Hollanda bayraklı dev yolcu gemisi "Rotterdam", Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'e geldi. Kuşadası'nın ardından rotasını Güney Ege'ye çeviren dev kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu ABD'li, Japon, Hollandalı ve Kanadalı bin 500 kadar yolcu ile 600 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden gruplar halinde ayrılan turistler, havanın güneşli olmasını fırsat bilerek yat limanı, Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yaptı. Turistlerden bazıları günlük turlara katılırken, ilçe merkezinde kalmayı tercih edenler ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezdi, Marmaris Kalesi ve Müzesi gibi tarihi yerleri ziyaret etti.

Turistler, turizm sezonu sona erdiği için sakin günler geçiren ilçenin merkezine hareketlilik getirdi. Geminin geldiğini haber alan çok sayıda esnaf yeniden kepenklerini açtı. Holland America Line isimli şirketin bünyesindeki geminin 238 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 61 bin 849 groston ağırlığında olduğu öğrenildi.

"Rotterdam"ın gece saatlerinde Marmaris'ten ayrılarak İsrail'e gideceği belirtildi

Editör: TE Bilişim